Helkan kokoelmahaulla voit hakea Helka-kirjastojen hankkimia painettuja kirjoja ja e-kirjoja. Näet Helkasta kirjan saatavuuden ja sijainnin.

Booknavigatorilla voit selailla e-kirjoja aihealueittain.

BrowZinella voit selailla e-lehtiä aihealueittain ja koota tieteenalasi tärkeimmät lehdet ja artikkelit kätevästi omaan lehtihyllyysi.

Helkan artikkelihaulla löydät kansainvälisiä artikkeleita. Voit hakea tiettyä artikkelia, jonka nimen ja/tai tekijän tiedät, tai etsiä hakusanoilla artikkeleita tietystä aiheesta.

Helda-julkaisuarkistosta löydät Helsingin yliopiston opinnäytteitä, tutkijoiden artikkeleita, tiedekuntien oppimateriaaleja sekä yksiköiden ja laitosten tuottamaa tutkimusaineistoa ja erilaisia julkaisusarjoja.

Helsingin yliopiston opinnäytteet ovat luettavissa myös kirjaston tiloissa sijaitsevilla Kirjastokioskeilla. Kirjastokioskeja on kaikissa Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteissä.

Iris.ai on keinoälypohjainen työkalu Open Access -tutkimuksen kartoittamiseen. Iris.ai auttaa tutkijoita ja opiskelijoita löytämään ja yhdistämään relevanttia tietoa eri tieteenaloilta. Lisätietoa Iriksestä löydät Flammasta.

Kirjaston hankkimien kirjojen, lehtien ja tietokantojen lisäksi käytössäsi on runsaasti avoimia tiedonlähteitä internetissä.

Voit etsiä avoimia julkaisuja esimerkiksi Google Scholarin avulla.

Kirjaston oppaista, tiedonhankinnan kursseilla ja työpajoissa saat lisätietoa myös avoimista tiedonlähteistä.

Kirjasto on hankkinut laajoja lisensoituja aikakaus- ja sanomalehtiarkistoja yliopistolaisten käyttöön. Niitä voi hyödyntää niin tutkimuksessa kuin opetuksessakin. Monet tietokannat sisältävät lehtien lisäksi muutakin arkistomateriaalia, kuten kirjoja, päiväkirjoja, kuvia, karttoja, kirjeitä yms.