Alternative Access

Pääsy elektronisiin lehtiin ja tietokantoihin perustuu pääsääntöisesti neuvoteltaviin lisenssisopimuksiin, jotka ovat voimassa määräajan. Pääsy tilattuun aineistoon voi katketa, jos kustantajan kanssa ei päästä yhteisymmärrykseen sopimuksesta uudelle sopimuskaudelle. Esteenä sopimuksen solmimiselle voi olla esim. liian korkea hinta tai muut kohtuuttomat sopimusehdot.

Vinkkejä artikkelien hankkimiseen tilanteessa, jossa haluttu artikkeli ei löydy Helsingin yliopiston kirjaston tilaamista aineistoista.

Wiley

FineLib ja Wiley ovat solmineet sopimuksen vuosille 2020-2022. Sopimus kattaa sekä Helsingin yliopiston pääsyn Wileyn lehtiin että tutkijoiden artikkeleiden julkaisemisen avoimena Wileyn Full Open Access- ja hybridinimekkeissä sopimuskaudella 2020–2022.

Kirjasto on koostanut ohjeet miten voit julkaista artikkelin avoimena Wileyn lehdissä. Tutustuthan ohjeeseen huolellisesti ja toimi ohjeen mukaan, jotta kustantaja ei peri sinulta ylimääräisiä maksuja.

Ohjeet avoimeen julkaisemiseen Wileyn lehdissä

Lisätietoja FinELib-sopimusneuvotteluista ja konsortiosopimuksista löydät FinELibin neuvottelusivustolta. Neuvotteluihin liittyen FinELib on julkaissut listan eniten kysytyistä kysymyksistä vastauksineen.