Ryhmätyötilat

Ryhmätyöhuoneita voivat varata ainoastaan HY:n ja HY:n Avoimen yliopiston opiskelijat ja henkilökunta. Ryhmätyötiloja löydät kaikista Helsingin yliopiston kirjaston toimipaikoista sekä oppimiskeskuksista.

Kirjaston ryhmätyötilat ovat toistaiseksi pois käytöstä poikkeusajan rajoitusten vuoksi eikä niitä voi varata. 

Helsingin yliopiston oppimiskeskusten ja kirjaston ryhmätyötilat ovat vain Helsingin yliopiston opiskelijoiden, tutkijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Niitä ei voi varata vain omaan käyttöön, julkisia tilaisuuksia varten tai opetuskäyttöön — tilat ovat ryhmätyöskentelyä varten.

Ryhmätyötilat ovat käytettävissä kirjaston toimipaikkojen ja oppimiskeskusten aukioloaikoina.

Varauksen tekemiseen tarvitset yliopiston Office365-tilin ja -kalenterin. Voit varata huoneen enintään 2 tunniksi/henkilö/päivä. Pidemmät varaukset voidaan poistaa ilman erillistä ilmoitusta. Varaus raukeaa puoli tuntia varausajan alkamisen jälkeen, jos kukaan ryhmän jäsenistä ei ole saapunut paikalle.

Jos ryhmätyöhuoneesta ei ole varausta, voit käyttää tilaa väliaikaisesti varaamatta. Varauksen tehneet käyttäjät ovat kuitenkin aina etusijalla. 

Pidä ryhmätyötilat siisteinä ja siivoa jälkesi.

Voit varata ryhmätyöhuoneen Office365-kalenterissasi.

  1. Avaa kalenteriKaksoisklikkaa kalenteria sen päivän kohdallajolle haluat tehdä varauksen. Ikkunan avautuessa, paina nuolta oikeasta yläkulmasta. 
  2. Klikkaa hiirellä kohdasta Search for a room or location, ja valitse aukeavasta pudotusvalikosta + Browse more rooms.
  3. Kirjoita aukeavan valikon hakulaatikkoon Group Study Rooms for Students ja valitse sen jälkeen haluamasi huone alasvetovalikosta. 
  4. Varaamasi tila lähettää kuittauksen varauksen onnistumisesta tai epäonnistumisesta sähköpostiisi. Huomaa, että varaus on kunnossa vasta kun huoneen kalenteri on hyväksynyt varauksesi. Tarkista siis aina huoneen lähettämä sähköposti. Säästä viesti siltä varalta, että varauksessa ilmenee ongelma. 
  5. Ryhmätyöhuoneen voi varata enintään 2 tunniksi/pvä/hlö. Varauksesi hylätäänjos varauksen kesto on liian pitkä (yli 2 tuntia), ajankohta yltää kirjaston aukioloaikojen ulkopuolelle, sinulla ei ole varausoikeutta kyseiseen huoneeseen, tai huoneeseen on tullut juuri samaan aikaan jonkun toisen tekemä varaus. 

Pääkirjastossa Kaisa-talossa on kymmenen ryhmätyöhuonetta, joista kahdeksan sijaitsee 4. kerroksessa, yksi 5. kerroksessa ja yksi 6. kerroksessa.

Varustus 4. kerroksen ryhmätyöhuoneissa (maks. 5 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa: Kaisa-talo, Group Study Room 4038a, 4038b, 4040a, 4040b, 4041, 4042 ja 4043.

Varustus isommissa ryhmätyöhuoneissa (maks. 11 hlöä) 4., 5. ja 6. kerroksessa:

  • 4005. Videoprojektori, johon voit kytkeä oman kannettavan tietokoneen. VGA- tai HDMI-liitäntä. Huoneessa ei ole kiinteää tietokonetta.
  • 5005, 6005. Huoneissa kiinteä tietokone ja videoprojektori. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.

Ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa: Kaisa-talo, Group Study Room 4005, 5005 ja 6005.

Kumpulan kampuskirjastossa on 10 varattavaa ryhmätyöhuonetta ja yksi ryhmätyöskentelyalue (10-12 hlöä), jota voi käyttää varaamatta.

Varustus 1. kerroksen ryhmätyöhuoneissa: Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa: Kumpula Campus Library, Group Study Room 1 G103c, 2 G103e, 3 G103g, 4 G108a

Varustus 2. kerroksen ryhmätyöhuoneissa:

  • G227, G228 ja G229. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta eikä liitäntää kannettavalle.
  • G226, G230 ja G231. Huoneissa on pöydällä näyttölaite, johon oman kannettavan voi liittää.

Toisen kerroksen vapaana olevan ryhmätyöhuoneen voi varata seuraavaksi kahdeksi tunniksi käyttöönsä myös seinänäytöltä huoneen ulkopuolella.

Ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa: Kumpula Campus Library, Group Study Room G226, G227, G228, G229, G230 ja G231

Meilahden kampuskirjaston kaksi ryhmätyöhuonetta sijaitsevat Terkko Health Hubin toisessa kerroksessa.

Varustus ryhmätyöhuoneissa (maks. 6 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Oma kannettava tai tabletti myös langattomasti AirMedia-heijastuksella. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa: Terkko, Group Study Room TK2.21 ja TK2.22

Viikin kampuskirjaston ryhmätyöhuoneet sijaitsevat Pop-up Kirjastossa Infokeskuksen neljännessä kerroksessa. Ryhmätyöhuoneista osa on varattavissa O365-kalenterissa, osaa voi käyttää varaamatta.

Varustus ryhmätyöhuoneissa (maks. 4-12 hlöä): Kiinteä tietokone ja valkokangas. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.

Jos tarvitset ryhmätyöhuoneessa videotykkiä, voit lainata sen kirjastokortillasi asiakaspalvelusta. Videotykin voit varata käyttöösi etukäteen Office 365-kalenterista.

Varattavien ryhmätyöhuoneiden nimet O365-kalenterissa: Infokeskus, Library Group Study Room 412 ja 414

Aleksandrian oppimiskeskuksen viisi ryhmätyöhuonetta sijaitsevat 3. kerroksessa.

Varustus pienemmissä ryhmätyöhuoneissa (maks. 6 hlöä): Seinällä iso näyttö. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa: Fabianinkatu 28, Aleksandria Group Study Room 330, 331 ja 332

Varustus isommissa ryhmätyöhuoneissa (maks. 10 hlöä): Huoneissa videoprojektori. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa: Fabianinkatu 28, Aleksandria Group Study Room 329 ja 333

Minervan oppimiskeskuksessa on neljä verhoilla rajattua ringin muotoista ryhmätyöaluetta ja kaksi ryhmätyöhuonetta. Ryhmätyöalueen rinkejä voi käyttää varaamatta.

Varustus ryhmätyöalueen ringeissä (maks. 8 hlöä): Kiinteä tietokone ja iso kosketusnäyttö. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä.

Varustus ryhmätyöhuoneissa (maks. 12 hlöä): Videoprojektori. Oma kannettava VGA- tai HDMI-liitännällä. Huoneissa ei ole kiinteää tietokonetta.

Ryhmätyöhuoneet O365-kalenterissa: Minervan oppimiskeskus, Group Study Room K225 ja K230