Kurssitarjonta ja ilmoittautuminen

Ajantasaiset tiedot Piirustussalin kurssitarjonnasta löydät täältä. Kurssit pidetään osoitteessa Yliopistonkatu 3, Porthania, 7. krs, ellei toisin mainita.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan!

Pandemiatilanteesta johtuen kevään kurssitarjonta on vielä auki. Tiedot päivittyvät näille sivuille kun aikataulu tarkentuu. 

Piirustussalin varsinaiset opiskelijakurssit alkavat vuoden 2022 puolella, mutta syksyn 2021 aikana järjestetään yksittäisiä Helsingin yliopiston opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille tarkoitettuja maksuttomia opiskelijailtoja. Yhteen opiskelijailtaan mahtuu 15 osallistujaa.

Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan opiskelijailtaan.

Ilmoittautuminen alkaa ma 22.11.2021 klo 10:00.

Ti 23.11.2021 klo 16–19: Piirustussalin opiskelijailta: croquis (teemana ruokokynät ja sivellinpiirustus, myös muut tekniikat sallittuja) https://www.lyyti.in/piirustussalin_opiskelijailta_croquis

Ma 29.11.2021 klo 16–19: Piirustussalin opiskelijailta: kipsipiirustus https://www.lyyti.in/piirustussalin_opiskelijailta_kipsi TÄYNNÄ!

Ti 30.11.2021 klo 16–19: Piirustussalin opiskelijailta: elävä malli, sama asento kuin 7.12. (jos ilmoittaudut molempiin, voit jatkaa samaa työtä kahden kurssikerran ajan) https://www.lyyti.in/piirustussalin_opiskelijailta_elava_nov TÄYNNÄ!

Ti 7.12.2021 klo 16–19: Piirustussalin opiskelijailta: elävä malli, sama asento kuin 30.11. (jos ilmoittaudut molempiin, voit jatkaa samaa työtä kahden kurssikerran ajan) https://www.lyyti.in/piirustussalin_opiskelijailta_elava_dec TÄYNNÄ!

Ma 13.12.2021 klo 16–19: Piirustussalin opiskelijailta: croquis https://www.lyyti.in/piirustussalin_opiskelijailta_croquisdec TÄYNNÄ!

Ti 14.12.2021 klo 16–18: Piirustussalin opiskelijailta: piirustusretki Päärakennukselle, asiantuntijavieraana taidehistorioitsija Ville Hakanen. (Huom. Päärakennus sulkeutuu klo 18, joten piirustusretki loppuu jo tuntia aiemmin.) https://www.lyyti.in/piirustussalin_opiskelijailta_retki TÄYNNÄ!

Croquis-iltoihin ja piirustusretkeen tarvitset oman lehtiön tai luonnoskirjan. Elävän mallin illassa ja kipsipiirustusillassa paperin (litoposter) saa Piirustussalilta. Piirustusvälineitä voi lainata Piirustussalilta, mutta voit tuoda myös omat piirtimet.

Mikäli sinulla on flunssan oireita, pyydämme jättämään kurssin väliin: sairaustapauksissa kurssipaikan voi siirtää toiseen ajankohtaan ilman kuluja.

Noudatamme etäisyys- ja hygieniasuosituksia sekä Piirustussalilla että retkikohteissa. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskisuositusta päivitetään tarvittaessa.

Piirustussalin kaikille avoimet piirustusillat sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille. Kullekin iltakurssille mahtuu 15 osallistujaa.

Ilmoittautuminen marras–joulukuun piirustusiltoihin alkaa ma 22.11.2021 klo 10:00.

24.11. Croquis, teemana ruokokynät ja sivellinpiirustus, välineitä voi lainata salilta (myös muut tekniikat sallittuja) https://www.lyyti.in/piirustusilta_croquis1 TÄYNNÄ!

1.12. Elävä: sama asento koko illan.  https://www.lyyti.in/piirustusilta_elava_malli TÄYNNÄ!

8.12. Croquis: teemana tanssi ja musiikki. Malli puettu, ei alastonmalli. https://www.lyyti.in/piirustusilta_croquis_joulukuu TÄYNNÄ!

Croquis-iltoihin tarvitset oman lehtiön tai luonnoskirjan. Elävänmallin illoissa paperin (litoposter) saa Piirustussalilta. Piirustusvälineitä voi lainata Piirustussalilta, mutta voit tuoda myös omat piirtimet.

Osallistumismaksu 12€/8€. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksua ei palauteta, mutta sairaustapauksissa voit neuvotella kurssipaikkasi siirrosta toiseen keskiviikkoiltaan. Alennushinta koskee opiskelijoita, eläkeläisiä ja työttömiä, Helsinki Alumni -yhteisön jäseniä, siviilipalvelus- ja varushenkilöitä sekä ammattitaiteilijoita.

Croquis on lyhyessä ajassa toteutettu elävästä mallista piirretty kokovartalokuva. Piirustussalin croquis-illoissa saat monipuolisen katsauksen croquis-piirtämisen erilaisiin puoliin. Croquis, kuten muukin mallipiirustus, on laji joka muuttuu toistojen kautta yhä antoisammaksi!

Piirustussalin elävän mallin illoissa keskitytään klassiseen elävän mallin piirustukseen. Malli ei vaihda asentoa kuten croquis-piirustuskursseilla, vaan piirrämme 20 minuutin jaksoissa samaa asentoa. Piirustusilloissa käydään läpi havainnosta piirtämisen perusteita sekä hiilipiirustustekniikkaa. Mallipiirustus on kiehtova, kaiken tasoisille piirtäjille sopivasti haastava tapa harjaannuttaa silmän ja käden yhteistyötä!

Huom! Viime hetken peruutuspaikkoja voi tiedustella 1 h ennen Piirustusillan alkua piirustusmestarilta vappu.rossi@helsinki.fi tai suoraan salilla piirustusillan alkaessa klo 17. Peruutuspaikalle tultaessa kurssimaksu maksetaan käteisellä tasarahana suoraan Piirustussalilla.