Kouluille ja päiväkodeille

10.9.2021 alkaen: Otamme jälleen vastaan luokkien opastusvarauksia Observatoriolle! Uudet tarjottavat vierailuajat on päivitetty alle. Jotta opastukset voidaan järjestää mahdollisimman turvallisesti, varaattehan yhden ajan aina yhdelle luokalle (tai muulle tiiviisti yhdessä opiskelevalle joukolle). Tulettehan paikalle aikaisintaan varttia ennen kierroksen alkua. Observatorion opastuksilla edellytetään kasvomaskin käyttöä 6.-luokkalaisilta ja sitä vanhemmilta.

Varaa Observatoriolta luokallesi opastus tähtitieteen kiehtovaan maailmaan! Tarjoamme koululaisopastuksia peruskoulu- ja lukioluokille sekä päiväkoti- ja esiopetusryhmille. Lisätietoa opastuksistamme alla sekä opettajan vierailuohjeessa (pdf).

Voitte myös valmistautua vierailuun tai syventää käsiteltyjä aiheita oppitunneille suunnittelemiemme aktiviteettien avulla!

Otamme vastaan varauksia myös virtuaaliopastuksille!

Elävöitä tähtitieteen opetusta vierailulla Helsingin observatoriolle!

Tähtitorninvuorelle 1834 valmistunut Observatorio toimii nykyisin Helsingin yliopistomuseoon kuuluvana tähtitieteen yleisökeskuksena. Osan viikosta olemme Observatoriolla rauhoittaneet kokonaan koululuokkien vierailuille.

Matkallasi maailmankaikkeuteen tulevat tutuksi oman aurinkokuntamme ilmiöt, tähtien elämä, maailmankaikkeutemme rakenne ja sen mittakaava sekä tähtitieteelliset havainnot erilaisilla valon aallonpituuksilla. Oppilaat saavat mm. olla itse planeettoja tähteä ympäröivässä planeettakunnassa ja koskettaa oikeaa meteoriittia! Kurkkaamme myös observatoriorakennuksen historiaan vanhoine havaintolaitteineen ja kiipeämme ullakon kautta vanhoihin tunnelmallisiin havaintotorneihin.

Varattavat vierailuajat ovat:

  • ti–ke: 9:00–10:15, 11:00–12:15 tai 13:00–14:15
  • to–pe: 9:00–10:15

Koululuokan (max 30 oppilasta) vierailun hinta on 60 euroa, joka sisältää sekä opastukset että pääsymaksut. Jos vieraileva luokka on suuri, se jaetaan kahteen ryhmään, joista toinen aloittaa kylmistä tiloista (kylmänä vuodenaikana tämän ryhmän kannattaa jättää ulkotakit päälle).

Opastusvaraukset: 02941 24 244 tai observatorio(at)helsinki.fi
Saapuminen: Kopernikuksentie 1, ratikat 10 ja 2

Tähtiseikkailu Helsingin observatoriossa!

Observatoriokierroksen sisältöjä voidaan painottaa niin, että vierailusta tulee kiehtova ja havainnollinen elämys kaikenikäisille, myös päiväkoti- ja esiopetusikäisille.

Matkallasi maailmankaikkeuteen opit, mitä taivaankappaleita omassa aurinkokunnassamme on ja millaisina ilmiöinä me havaitsemme niiden liikkeet. Entä minkälaisia tähtiä on olemassa ja miten ne elävät? Mistä maailmankaikkeutemme koostuu ja miten uskomattoman iso on sen mittakaava? Saatte mm. olla itse planeettoja tähteä ympäröivässä planeettakunnassa ja koskettaa oikeaa meteoriittia! Kurkkaamme myös observatoriorakennuksen historiaan: millaista on aikoinaan ollut tähtitieteen professorin elämä? Kiipeämme myös ullakon kautta vanhoihin tunnelmallisiin havaintotorneihin.

Varattavat vierailuajat ovat:

  • ti–ke: 9:00–10:15, 11:00–12:15 tai 13:00–14:15
  • to–pe: 9:00–10:15

Ryhmän (max. 30 lasta) vierailun hinta on 60 euroa, joka sisältää sekä opastukset että pääsymaksut. Jos vieraileva ryhmä on suuri, se jaetaan kahteen pienempään ryhmään, joista toinen aloittaa kylmistä tiloista (kylmänä vuodenaikana tämän ryhmän kannattaa jättää ulkotakit päälle). Suosittelemme opastusta noin 4-vuotiaasta alkaen.

Opastusvaraukset: 02941 24 244 tai observatorio(at)helsinki.fi
Saapuminen: Kopernikuksentie 1, ratikat 10 ja 2

Tervetuloa Helsingin observatoriolle nyt myös virtuaalisesti – mistä päin Maata tahansa!

Live-oppaan kanssa tutuksi tulevat oman aurinkokuntamme ilmiöt, tähtien elämä, maailmankaikkeutemme rakenne ja sen mittakaava sekä tähtitieteelliset havainnot erilaisilla valon aallonpituuksilla. Kurkkaamme myös observatoriorakennuksen historiaan vanhoine havaintolaitteineen ja ullakon vanhoihin tunnelmallisiin havaintotorneihin. Planetaario-ohjelmalla päästään yhdessä tutkailemaan pohjoista tähtitaivasta ja oppimaan, miten yötaivas liikkuu ja mistä löytyvät tutuimmat tähtikuviot.

Varattavat vierailuajat ovat:

  • ti–ke: 9:00–10:15, 11:00–12:15 tai 13:00–14:15
  • to–pe: 9:00–10:15

Vopastuksen hinta on oppilasryhmälle 60 euroa (max 30 oppilasta). Kesto noin 75 min.

Vopastus on vuorovaikutteinen – voitte myös esittää oppaalle kysymyksiä! Vopastus toimii parhaiten luokan kanssa yhdessä katsottuna, mutta myös etäopetustilanteessa oppilaiden on mahdollista liittyä mukaan omilta koneilta. Vopastusta varten ei koneelle tarvitse ladata mitään.

Siltä varalta, että Vopastukselle liittyminen ei jostain syystä toimi, puhelinnumeromme on +358 2 941 24244 (Observatorion infopuhelin).

Opastusvaraukset: 02941 24 244 tai observatorio(at)helsinki.fi