Helsingin yliopiston professori, aivotutkija Minna Huotilainen piti vaikuttavan esityksen 10.1. torstaina aiheesta Sijaitseeko mielenterveys aivoissa?

Ensin koko yläaste ja lukio saivat päivänavauksessa konkreettista tietoa, kuinka hyödyntää aivotutkimuksen tuloksia omassa hyvinvoinnissaan.

Aihetta syvennettiin sen jälkeen lähinnä lukiolaisille suunnatussa esityksessä. Siinä nousi esille mm. palautumisen, unen, liikunnan ja ravinnontärkeä merkitys aivoillemme ja koko hyvinvoinnillemme.

Koulumme entinen oppilas, suomalais-ugrilaisten kielten professori Janne Saarikivi vieraili yläluokkien ja lukion päivänavauksessa tiistaina 22.1.2019. Aihe ei ollut sen vähäisempi kuin ihmisen olemassaolo. Toisaalta olemme olemassa atomeina, toisaalta käsitteinä eli kielen kautta. Kiitokset Jannelle!

Mikko-Olavi Seppälän päivänavaus kertoi teatterin merkityksestä hyvinvoinnille: se edistää sekä katsojien että teatterin tekijöiden ja harrastajien hyvinvointia. Seppälä on teatterintutkija ja koulumme entinen oppilas. Esitys huipentuikin vuoden 1994 abishow-videoon, jossa ruotsin kielen ällää etsittiin smurffien luota...

Alaluokkien päivänavauksessa 31.1.2019 koulun kestävän kehityksen raatilaiset olivat haastaneet Pikkuparlamentin joukkueen pelaamaan luokanopettajien joukkuetta vastaan Pallon paras ruoka -peliä. Kilpailun juonsi 6-luokkalainen Laura Koskinen kestävän kehityksen raadista. Tuomareiksi oli kutsuttu keittiöpäällikkö Anja Halonen, biologian ja maantiedon opettaja Eija Kujansuu ja terveystiedon opettaja Ismo Lehtinen.

Pelissä etsittiin "parasta" ruoka-annosta eli aterian pitäisi olla ympäristöystävällinen, terveellinen ja ravitseva sekä houkutteleva ja hyvänmakuinen. Ensimmäisen kierroksen voittivat oppilaat kasviskeitto-annoksellaan, mutta toinen meni papupihvien voimin opettajille. Käsiäänestyksellä päätettiin lopuksi parhaaksi annokseksi oppilaiden ehdottama kasviskeitto.