Täydennyskoulutus

Ammatillista täydennyskoulutusta tarjotaan erilaisina lyhytkursseina ja seminaareina eläinlääkäreille ja muille sidosryhmille.

Ilmoittautumiset kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osastolle viimeistään neljä viikkoa ennen kurssin alkamista (ellei toisin ole mainittu), sähköpostilla eeva.koskela [at] helsinki.fi. Kurssille hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja kursseille on rajoitetusti.

Helsingin yliopiston Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osasto järjestää luentokursseja hevosen kengityksen ja sairaskengityksen perusteista. Tulevat kurssit ilmoitetaan tässä sivulla.

Kurssin luennoitsijana toimii CE-F kengitysseppä Jaakko Granström, jolla on pitkä kokemus erikois- ja sairaskengityksestä. Hän toimii yhteistyössä Yliopistollisen hevossairaalan ja Hevossairaala Evidensia Hyvinkään kanssa.

Kurssilla käydään läpi kengityksen perustekniikkaa sekä kengityksen erityispiirteitä ortopedisten sairauksien, kuten sädeluusyndrooman, kaviokuumeen ja varsojen jalka-asentovirheiden, yhteydessä. Kurssiin sisältyy yhteensä noin 12h luentoja.

Kurssi on osa eläinlääketieteen lisensiaattitutkinnon vaihtoehtoisia opintoja ja kurssille on varattu 20 osallistujapaikkaa jo valmistuneille eläinlääkäreille. Kurssi on mahdollista sisällyttää hevossairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoon. Ilmoittautumiset kurssille tehdään opintoasiainsihteeri Eeva Koskelalle sähköpostitse osoitteeseen eeva.koskela@helsinki.fi. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssin osallistumismaksu on 70 euroa + ALV 24%. Hintaan ei sisälly tarjoilua. Lisätietoja kurssista voi kysyä kurssin vastuuopettajalta kirsi.vainio@helsinki.fi.