Helsingin yliopisto on vahva vaikuttaja Suomessa ja maailmalla. Ratkomme ongelmia, jotka koskettavat meistä jokaista. Etsimme vastauksia ilmastonmuutokseen, ravinnon riittävyyteen ja moneen muuhun monitieteiseen kysymykseen. Haluamme jakaa osaamistamme ja vaikuttaa koko maailman parhaaksi – yhdessä! Noin 8 000 eri alojen osaajaa työskentelee opetuksen ja tutkimuksen parissa ja erilaisissa tukitehtävissä. Työyhteisömme on inspiroiva ja monimuotoinen.

Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta muodostaa Suomen näkyvimmän ja laajimman bio- ja ympäristötieteellisten tutkimuksen ja opetuksen kokonaisuuden. Tiedekunta kouluttaa asiantuntijoita yliopistojen, tutkimuslaitosten, valtionhallinnon sekä koulu- ja yritysmaailman tarpeisiin. Tiedekunnan toimintayksiköt sijaitsevat Helsingissä Viikin kampuksella ja Lahdessa Lahden yliopistokampuksella. Tiedekuntaan kuuluvalla Biologiset asemat –yksiköllä on toimintaa Hangossa Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla, Hämeenlinnassa Lammin biologisella asemalla ja Enontekiöllä Kilpisjärven biologisella asemalla. Biologisilla asemilla työskentelee yhteensä pysyvästi noin 50 henkilöä.

Haemme nyt TUTKIMUSINFRASTRUKTUURIN PÄÄLLIKKÖÄ asemat-yksikköön.

Tutkimusinfrastruktuurin päällikön ensisijainen tehtävä on vastata asemat-yksikössä tutkimusinfrastruktuuriin kuuluvien laitteiden, näytteenoton ja analyysien tehokkaasta käytöstä ja seurantojen ylläpidosta, ja näiden toimintojen laadunvarmistuksesta ja kehittämisestä. Tehtäviin kuuluu tutkimusinfrastruktuuriin liittyvän palvelutoiminnan kehittäminen sekä tiivis yhteydenpito eri käyttäjäryhmiin. Tehtäviin sisältyy myös esihenkilövastuita sekä kenttä- ja laboratoriotöitä, hankintoja, sekä täydentävän rahoituksen hakemista.

Tehtävän ensisijainen sijoituspaikka on Lammin biologinen asema, mutta valittavasta henkilöstä riippuen sijoittuminen myös Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle voi tulla kyseeseen. Tehtävä sisältää säännöllistä matkustamista ja edellyttää sujuvaa suomen ja englannin kielen hallintaa. Päällikkö osallistuu tutkimusasemien johtoryhmän työskentelyyn. Esihenkilönä on biologisten asemien johtaja.

Sinusta

Edellytämme valittavalta henkilöltä tuntemusta sekä laboratoriotyöskentelystä että kenttämittauksiin liittyvästä teknisestä työstä ja hyvää käytännön osaamista ja kehittämiskokemusta toisesta näistä osa-alueista. Hänellä tulee olla tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja esihenkilökokemusta. Tehtävässä menestyminen edellyttää erinomaisia sosiaalisia taitoja ja etäkokouskäytänteiden hallintaa. Kokemus luonnontieteellisestä tutkimuksesta on etu, samoin palveluhenkinen asenne ja halu kehittää tehtäväkenttään kuuluvia asioita laajemmin.

Miksi meille?

Biologiset tutkimusasemat on juuri yhdistynyt yhdeksi yksiköksi ja tutkimusinfrastruktuurin päällikön tehtävä on uusi. Pääset rakentamaan yhteistä kokonaisuutta sekä näköalapaikalle kehittämään maailmanluokan tutkimusinfrastruktuuria palvelemaan globaaleja, ympäristöön liittyviä tutkimuksia. Asemat ovat hyvin kansainvälisiä ja työyhteisöä rikastuttavat opiskelijat ja eri puolilta maailmaa tulevat tutkijat. Biologiset asemat sijaitsevat kauneimmissa suomalaisissa ympäristöissä ja tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen luonnosta nauttimiseen.

Tehtävän palkkaus asettuu välille 4000-5000 €/kk.

Kiinnostuitko?

Odotamme hakemustasi tehtävään rekrytointijärjestelmämme kautta Hae paikkaa -linkistä viimeistään 31.3.2021. Yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat jättävät hakemuksensa SAP HR –portaalissa.

Hakemuksessa on oltava saatekirje sekä CV. Tehtävä on vakituinen ja täytämme sen kuuden kuukauden koeajalla. Lisätietoja tehtävästä antaa biologisten asemien johtaja Jouni Heiskanen, jouni.heiskanen@helsinki.fi, puh 050 438 1808.

TULE KANSSAMME TEKEMÄÄN TYÖTÄ MAAILMAN PARHAAKSI – YHDESSÄ!

#helsinkiunicareers #wearehelsinkiuni

Haku päättyy

31.03.2021 23:59 EEST