Liity joukkoomme kehittämään Kansalliskirjaston tunnisterekisteriä teknisesti!

Haemme Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalveluihin

TIETOJÄRJESTELMÄASIANTUNTIJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen vuoden 2022 loppuun alkaen mahdollisimman pian, tai sopimuksen mukaan.

Kansalliskirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöorganisaatio, joka palvelee valtakunnallisesti kansalaisia, tiedeyhteisöjä ja muita yhteiskunnan toimijoita. Turvaamme Suomessa julkaistun tai Suomea koskevan julkaistun kulttuuriperinnön saatavuuden sekä välittämme ja tuotamme tietosisältöjä tutkimukselle, opiskelulle, kansalaisille ja yhteiskunnalle. Kehitämme palveluja yhteistyössä kirjastojen, arkistojen, museoiden ja muiden toimijoiden kanssa.

Tunnisterekisterin kautta hoidetaan tunnistejakelu Suomen ISBN-, ISMN- ja ISSN-keskuksista ja ylläpidetään kustantajarekisteriä suomalaisista kustantajista. Rekisteristä kehitetään tunnisteportaali, jonka kautta tarjotaan pääsy myös muihin Kansalliskirjaston hallinnoimiin tunnisteisiin (ISIL, URN, ISNI).

Tietojärjestelmäasiantuntija siirtää nykyisen kustantajarekisterin uudelle alustalle ja kehittää sitä edelleen uusien toimintojen osalta. Uudesta tunnisterekisteristä tehdään tunnisteportaali, joka tarjoaa asiakkaille pääsyn kaikkiin Kansalliskirjaston ylläpitämiin tunnisteisiin. Tunnisteportaalin kautta asiakas voi hakea kaikki julkaisuunsa tarvittavat tunnisteet ja samalla metatietovaranto Melindaan ja kansallisbibliografia Fennicaan saadaan metatieto tulevasta julkaisusta ja siihen liittyvistä toimijoista. Tunnistejärjestelmän kehitystyössä tehdään yhteistyötä Kansalliskirjaston muiden järjestelmäkehittäjien kanssa.

Kehittämistehtävät edellyttävät modernien ohjelmointiteknologioiden tuntemista (erityisesti Javascript, Node.js, React, konttiympäristöt). Linux/UNIX-käyttöjärjestelmät ovat sinulle tuttuja. Sinulla on valmiutta kehittää osaamista ja oppia uutta. Olet oma-aloitteinen mutta yhteistyökykyinen.

Arvostamme hyviä dokumentointitaitoja, kokemusta muista ohjelmointikielistä (esim. PHP), rajapinnoista (REST*) ja tietokantaratkaisuista (esim. SQL, MongoDB). Katsomme myös eduksi, jos sinulla on jo ennestään kokemusta kirjastojen tietojärjestelmistä ja tunnisteasioista.

Tehtävän palkka on noin 3 150–3 600 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta. Työpiste sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Kluuvissa ja yliopistolla on myös joustavat etätyömahdollisuudet tukemassa työskentelyä.

Lisätietoja tehtävästä antavat palvelupäällikkö Katri Kananen, 050 4154435, katri.kananen(at)helsinki.fi, tietojärjestelmäpäällikkö Lassi Lager, 050-4154879, lassi.lager(at)helsinki.fi ja tietoasiantuntija Heidi Ronkainen, 050 3199617, heidi.ronkainen(at)helsinki.fi. Tavoitat heidät parhaiten arkisin klo 10-11 välillä.

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmään Hae paikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa.

Hakuaika päättyy 6.10.2021. Huomioithan, että käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana, joten jätäthän omasi jo nyt.

Haku päättyy

06.10.2021 23:59 EEST