Kansalliskirjasto hakee Digitointi- ja it-palvelujen tiimiin Mikkeliin

Tietojärjestelmäasiantuntijaa

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.12.2021 alkaen (aloitusaika sovittavissa).

Kansalliskirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöorganisaatio, joka palvelee valtakunnallisesti kansalaisia, tiedeyhteisöjä ja muita yhteiskunnan toimijoita. Turvaamme Suomessa julkaistun tai Suomea koskevan julkaistun kulttuuriperinnön saatavuuden sekä välittämme ja tuotamme tietosisältöjä tutkimukselle, opiskelulle, kansalaisille ja yhteiskunnalle. Kehitämme palveluja yhteistyössä kirjastojen, arkistojen, museoiden ja muiden toimijoiden kanssa.

Tietojärjestelmäasiantuntijana vastaat digitoinnin tuotantoympäristön kehittämisestä yhteistyössä muiden tietojärjestelmäasiantuntijoiden kanssa. Kansalliskirjaston Mikkelin toimipiste toimii kansallisen kulttuuriperintömme digitoinnin osaamiskeskuksena. Digitoimme pääasiassa kirjastolle vapaakappaleina luovutettuja sanoma- ja aikakauslehtiä, kirjoja ja äänitteitä. Kehitämme ja ylläpidämme digitaalisten aineistojen esitys- ja julkaisujärjestelmää https://digi.kansalliskirjasto.fi.

Tietojärjestelmäasiantuntijan roolissa tehtävänäsi on:

· digitoinnin tuotantojärjestelmän (DocWorks) kehittäminen ja ylläpito.
· digitoinnin tuotannonohjausjärjestelmän (ItemTracking) kehittäminen ja ylläpito.
· standardien mukaisen (METS, PREMIS, MIX, MarcXML) tallennuspaketin muodostumisen ja pitkäaikaissäilyvyyden varmistaminen.
· tekstin ohjelmallisen tunnistuksen tukeminen ja kehittäminen (OCR).
· vastata digitointiin liittyvien tuotantoprosessien häiriöttömästä toiminnasta tiimimme jäsenenä.
· organisaation sisäiseen ja kirjasto – arkisto – museoalan kehittämisyhteisöjen yhteistyöhön osallistuminen.

Tehtävässä menestymiseksi on eduksi Microsoft Sharepoint-ohjelmiston ja SQLServerin tuntemus sekä kokemus yleisimmistä ohjelmointikielistä. Kokemus tietojärjestelmien suunnittelusta, toteutuksesta ja erityisesti XML-tiedostojen ohjelmalliseen käsittelyyn liittyvistä tehtävistä katsotaan eduksi.

Arvostamme tehtävän hoitamiseen soveltuvaa korkeakoulututkintoa, hyviä yhteistyötaitoja, ongelmanratkaisu- ja organisointitaitoja, päämääräorientoitunutta työskentelytapaa, hyvää kirjallista ja suullista suomen- ja englannin kielen taitoa.

Tehtävän palkka on noin 3600-4200 euroa kuukaudessa riippuen tehtävään valittavan henkilön osaamisesta ja kokemuksesta. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Työskentelypisteesi sijaitsee Mikkelissä, ja meillä on myös joustavat etätyömahdollisuudet.

Lisätietoja tehtävästä antavat mielellään rekrytoiva esihenkilö palvelupäällikkö Pekka Lampinen, tavoitettavissa parhaiten 10.9. ja 17.9. pekka.lampinen(at)helsinki.fi, puh. 02941 21410 ja tietojärjestelmäasiantuntija Jukka Kervinen, tavoitettavissa parhaiten 8.9. ja 15.9. klo 10-15, puh. 02941 21436.

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmään Hae paikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa.

Hakuaika päättyy 26.9.2021. Huomioithan, että käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, jätäthän siis omasi mahdollisimman pian.

Haku päättyy

26.09.2021 23:59 EEST