Kiinnostaako sinua kirjastoaineistojen kuvailun kehittäminen ja laaja-alainen yhteistyö kuvailuasiantuntijoiden parissa?

Haemme Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalveluihin kahta

TIETOASIANTUNTIJAA

määräaikaisiin tehtäviin vuoden 2024 loppuun vahvistamaan osaavia tiimejämme.

Kansalliskirjastossa kehitetään lähivuosina tietoaineistojen kuvailua ja kuvailun infrastruktuuria, erityisesti kirjastojen yhteisluettelo Melindan alustaa, avoimen linkitetyn datan periaatteiden mukaisesti. Tavoitteena on myös Melindan sisäisen tietomallin ja kuvailutyökalun uusiminen tukemaan paremmin uudistuvia RDA-kuvailusääntöjä ja linkitetyn datan toiminnallisuuksia.

Molemmat tietoasiantuntijat osallistuvat linkitetyn datan kuvailuun siirtymisen valmisteluun ja toteutukseen yhdessä Kansalliskirjaston ja kuvailuverkostojen muiden asiantuntijoiden kanssa.

Tietoasiantuntija (Kuvailutyön ja työkalujen muutokset)

Vastuullasi on erityisesti kuvailutyön ja -työkalujen käytännön muutoksiin liittyvät sisäiset ja ulkoiset koulutukset sekä niiden valmistelu. Lisäksi osallistut Melinda-palveluiden muuhun asiakasyhteistyöhön ja asiakastukeen.

Odotamme sinulta vankkaa kuvailuosaamista ja koulutustaitoa. Kokemus erityisesti yleisten kirjastojen kuvailuympäristöistä sekä osakohteiden, musiikkiaineiston tai muun erikoisaineiston kuvailusta katsotaan eduksi.

Tietoasiantuntija (Linkitetyn datan tietomallit)

Vastuullasi on erityisesti osallistuminen linkitetyn datan tietomallin (BIBFRAME/RDA) kansallisen sovelluksen suunnitteluun ja kehittämiseen sekä BIBFRAMEn käyttöönoton valmisteluun ja tunnisteiden käytön lisäämiseen. Lisäksi osallistut uuden tietomallin käyttöönottoon liittyvien koulutusten suunnitteluun ja vetämiseen.

Odotamme sinulta vahvaa osaamista tietomalleista ja niiden soveltamisesta sekä vähintään perustietoja linkitetystä datasta ja sen periaatteista. Kokemus kuvailujärjestelmistä ja sääntöpohjaisista datakonversioista katsotaan eduksi.

Molempien tehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja kuvailustandardien tuntemusta. Sujuva suomenkielen taito on tehtävissä välttämätön, hyvä ruotsin- ja englannintaito toivottavia. Informaatiotutkimuksen opinnot katsotaan hakijoille eduksi. Tehtävien sisältöjä voidaan muokata valittujen henkilöiden osaamisen ja kokemuksen mukaan.

Tehtävien palkka on noin 3 300 – 3 700 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta. Tehtävissä on kuuden kuukauden koeaika. Työpisteet sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa ja yliopistolla on myös joustavat etätyömahdollisuudet tukemassa työskentelyä.

Lisätietoja erityisesti tehtävästä 1 antaa tietojärjestelmäpäällikkö Lassi Lager, lassi.lager(at)helsinki.fi, 050 415 4879 ja tehtävästä 2 tietojärjestelmäpäällikkö Nina Hyvönen, nina.hyvonen(at)helsinki.fi, 050 415 4844. Molemmat parhaiten tavoitettavissa arkisin klo 12-13.

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen Helsingin yliopiston sähköiseen rekrytointijärjestelmään Hae paikkaa -linkistä.

Liitä hakemukseesi ansioluettelo pdf-muodossa. Ilmoita kumpaa tehtävää ensisijaisesti haet.

Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa. Mahdollisissa rekrytointijärjestelmiin liittyvissä teknisissä kysymyksissä otathan yhteyttä HR:n palveluosoitteeseen hr-erla@helsinki.fi.

Hakuaika päättyy 31.1.2022. Tutustumme hakemuksiin jo hakuaikana ja voimme haastatella myös hakuprosessin aikana.

Kansalliskirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöorganisaatio, joka palvelee valtakunnallisesti kansalaisia, tiedeyhteisöjä ja muita yhteiskunnan toimijoita. Turvaamme Suomessa julkaistun tai Suomea koskevan julkaistun kulttuuriperinnön saatavuuden sekä välitämme ja tuotamme tietosisältöjä tutkimukselle, opiskelulle, kansalaisille ja yhteiskunnalle. Kehitämme palveluja yhteistyössä kirjastojen, arkistojen, museoiden ja muiden toimijoiden kanssa.

Haku päättyy

31.01.2022 23:59 EET