Helsingin yliopisto tarjoaa tutkimuksen, opetuksen ja opiskelun tueksi yliopistopalveluiden kokonaisuuden, jonka muodostavat henkilöstöpalvelut, opetus- ja opiskelijapalvelut, talouspalvelut, tutkimuspalvelut, viestintä ja yhteiskuntasuhteiden palvelut ja yleishallinnon palvelut. Yliopistopalveluissa työskentelee yhteensä noin 1 000 ammattilaista kampuksille sijoittuvissa lähipalveluissa ja lähipalveluita tukevissa yliopistotason palveluissa.

Opetus- ja opiskelijapalvelut osana yliopistopalveluja vastaa koulutusohjelmien ja opetuksen suunnittelupalveluista, opetus- ja oppimisympäristön palveluista, opetusteknologiapalveluista, hakijapalveluista sekä ohjaus, - ura- ja hyvinvointipalveluista.

Nyt etsimme kahta opinto-ohjaajaa. Toinen tehtävistä sijoittuu ohjaus-, ura- ja hyvinvointipalveluiden tiimiin ja toinen Porthanian lähipalvelutiimiin.

Helsingin yliopiston ohjaus- ura- ja hyvinvointipalvelut koordinoivat moniammatillisen ohjausyhteistyön ja opiskelukyvyn tuen palveluita sekä opiskelijoiden ohjaus- ja palveluviestintää. Yksikkö tarjoaa opiskelijoille uraohjausta ja ryhmämentorointiohjelmia, koordinoi yliopiston harjoittelua ja tarjoaa työnantajille tukea osaajien rekrytointiin liittyen. Yksikkö tarjoaa opiskelijoille opintopsykologien ryhmä- ja yksilöohjausta sekä konsultoi henkilökuntaa opiskelijoiden urasuunnittelun ja hyvinvoinnin huomioimisessa.

Porthanian lähipalvelutiimi vastaa oikeustieteellisen tiedekunnan ja Kielikeskuksen koulutussuunnittelusta ja opintoneuvonnasta.

Ohjaus-, ura- ja hyvinvointipalveluiden tiimiin sijoittuvan opinto-ohjaajan tehtäviin kuuluu yliopiston ohjaustoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen yhteistyössä yliopiston asiantuntijoiden ja ohjauksen ammattilaisten kanssa. Opinto-ohjaaja osallistuu yliopiston kaksivuotisen ohjaus- ja hyvinvointiprojektin toteuttamiseen sekä Opetustyön ja Opiskelijan ohjeet -sivustojen kehittämiseen. Tehtävä voi sisältää myös opiskelijoiden opinto-ohjausta yliopiston kampuksilla. Opinto-ohjaaja osallistuu opettajien ohjauskoulutuksen kehittämiseen ja yliopiston Hops-ohjaajien kouluttamiseen.

Porthanian lähipalvelutiimiin sijoittuvan opinto-ohjaajan tehtäviin kuuluu erityisesti oikeustieteellisen tiedekunnan ja Kielikeskuksen kieliopintoihin liittyvän ohjaustoiminnan kehittäminen yhteistyössä yliopiston asiantuntijoiden ja ohjauksen ammattilaisten kanssa. Tehtävään kuuluu myös opinto-ohjausta oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelijoille. Opinto-ohjaaja on aktiivisesti mukana keskustakampuksen ohjauspalveluiden ja -koulutuksen suunnittelussa sekä osallistuu yliopiston ohjaus- ja hyvinvointiprojektin toteuttamiseen ja verkkosivustojen kehittämiseen.

Sinusta

Menestyäksesi tehtävässä sinulla tulee olla opinto-ohjaajan koulutus ja vahvat kirjallisen viestinnän taidot. Tarvitset työssä hyviä vuorovaikutus-, ohjaus- ja tiimityötaitoja. Tehtävät edellyttävät sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Hyvä ruotsin kielen taito on tehtävässä eduksi (erityisesti Porthanian lähipalvelutiimiin sijoittuvassa tehtävässä). Arvostamme kokemusta korkeakoulun ohjauksen kehittämisestä, projektityöskentelystä sekä kykyä verkostomaiseen työskentelyyn.

Miksi meille?

Opinto-ohjaajana olet osa 300 osaavan opetus- ja opiskelijapalveluiden ammattilaisen joukkoa. Kanssamme pääset kehittämään toimintaamme ja omaa asiantuntijuuttasi. Tueksi työhösi saat motivoituneen ja ammattitaitoisen työyhteisön. Huolehdimme hyvinvoinnistasi ja arkesi sujuvuudesta mm. joustavien työaikojen, kattavan työterveyshuollon sekä edullisten ja monipuolisten Unisportin liikuntapalveluiden avulla.

Kiinnostuitko tehtävästä?

Jätä hakemuksesi 17.5.2021 mennessä rekrytointijärjestelmämme kautta Hae paikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat jättävät hakemuksensa tehtävään SAP HR -portaalissa.

Tehtävät ovat määräaikaisia 1.8.2021 - 31.12.2022 saakka.

Lisätietoja ohjaus-, ura- ja hyvinvointipalveluiden tiimiin sijoittuvasta tehtävästä antavat tiiminvetäjä Anna Leino, p. 050 3979988 ja yksikön päällikkö Laura Teinilä, p. 040 3345966.
Lisätietoja Porthanian lähipalvelutiimiin sijoittuvasta tehtävästä antaa opintoasiainpäällikkö Johanna Harju, johanna.harju@helsinki.fi ja puh +358 2941 24038 (puhelimitse 10.5. klo 10-11).

Haku päättyy

17.05.2021 23:59 EEST