Haemme Kansalliskirjaston Tutkimuskirjastoon Mikkelin toimipisteeseen

KIRJASTOSIHTEERIÄ (2 tehtävää)

sanomalehtien digitointiprojektiin.

Kirjastosihteerin työsuhde on määräaikainen ja sijoittuu ajalle 1.8.2021-31.12.2023.

Kansalliskirjasto vastaa kansallisen julkaisuperinnön ja ainutlaatuisten kokoelmiensa kartuttamisesta, kuvailusta, säilyttämisestä ja käyttöön asettamisesta. Lisäksi se toimii koko kirjastokentän valtakunnallisena palvelu- ja kehittämisyksikkönä. Sanomalehtipalvelut-yksikön tehtävänä on kulttuuriaineistolain mukainen sanomalehtien käsittely. Sanomalehtilähetykset vastaanotetaan ja tarkastetaan, lehdet digitoidaan ja pakataan pysyvää säilytystä varten. Kirjastosihteerinä olet osa seitsemän hengen Sanomalehtipalvelut -yksikköä.

Kirjastosihteerin tehtäviin kuuluu sanomalehtien esivalmistelu digitointia varten, lehtien skannaus sekä kokoelma- ja tietokantatyötä. Työ on pääosin paperisten sanomalehtien käsittelyä sekä tietokoneella tehtävää tarkastusta. Osa työstä on kokoelmatyötä, joka sisältää painavien sanomalehtilaatikoiden siirtelyä.

Hakijoilta odotetaan ajantasaista ammattitaitoa ja tietoteknisiä taitoja sekä suomen kielen taitoa ja ruotsin kielen ymmärtämistä. Odotamme sinulta joustavuutta, halua tarttua erilaisiin tehtäviin sekä hyviä työyhteisö- ja vuorovaikutustaitoja.

Digitointialan koulutus ja työkokemus katsotaan eduksi.
Tarjoamme sinulle monipuolisia tehtäviä pääasiassa ruotsinkielisten sanomalehtien parissa. Työyksikön jäseniltä saat tukea työntekoon. Työtilamme Mikkelin Pursialassa ovat väljät ja ajanmukaiset.

Kirjastosihteerin palkka on noin 2 000 euroa kuukaudessa riippuen tehtävään valittavan henkilön aiemmasta osaamisesta ja työkokemuksesta. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Lisätietoja tehtävästä antaa mielellään palvelupäällikkö Hanna Arpiainen, puh. 050 317 5522, parhaiten tavoitettavissa 5.5. klo 10-11.30 ja 12.5. klo 11-12.30. Tavoitat Hannan myös mailitse osoitteesta hanna.arpiainen(at)helsinki.fi.

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa -linkistä viimeistään 16.5. Liitä hakemukseesi ansioluettelo (CV) pdf-muodossa.

Helsingin yliopiston sisäiset hakijat, eli yliopistoon työsuhteessa olevat työntekijät, hakevat tehtävää Flamman SAP HR –portaalin kautta: https://saphr.it.helsinki.fi/irj/portal (Ura ja työ –välilehti).

Haku päättyy

16.05.2021 23:59 EEST