Roulettenburg on Viiruksen syksyn 2019 päätuotanto ja Jussi Sorjasen ohjausdebyytti teatterilla. Esitys kertoo rahasta, eskapismista, viihtymisestä, uhkapelaamisesta keinotodellisuudesta ja addiktioista. Roulettenburg on viihdyttävä painajainen Fjodor Dostojevskin hengessä (Pelurit 1866). Rooleissa Sue Lemström, Oskar Pöysti, Jessica Raita, Petra Heinänen ja Martin Bahne. Esitys on ruotsinkielinen ja tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

Ennakko-ohjelma

Tilaisuuteen osallistuville Alumniyhdistyksen jäsenille ja heidän aveceilleen järjestetään taiteilijakeskustelu näytelmän ohjaajan Jussi Sorjasen kanssa klo 17.30-18 Teater Viiruksen Galleriet-yleisöaulassa.

Liput

Alumnilipun hinta on 25€ (norm. 30€). Liput voit varata sähköpostitse viirus@viirus.fi tai puhelimitse 09 440 224. Mainitse varauksen yhteydessä olevasi Alumniyhdistyksen jäsen. Alumnihinta on voimassa 15.9.2019 asti.

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista yhdistykselle.

Pe 20.9.2019 klo 19 , Teater Viirus, Välimerenkatu 14, Helsinki

Yleisön pyynnöstä menestysteos Breath palaa lavalle. Teoksesssa elävä musiikki, tanssi ja visuaalisuus kietoutuvat yhteen luoden villejä muotoja ja myyttisiä mielikuvia – beckettmäisellä elämän pohdinnalla ja absurdilla huumorilla maustettuna. Vahvasta esiintyjyydestään tunnetut koreografi-tanssija Tero Saarinen ja muusikko-harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen ottavat mittaa toisistaan äänen ja liikkeen voimaverkossa.

Valo- ja lavastussuunnittelijana toimii Saarisen luottokumppani Mikki Kunttu ja pukusuunnittelijana tyylikkäästä designistaan tunnettu Teemu Muurimäki. Oman lisänsä teokseen tuo elektronisen musiikin tekijänäkin tunnetun Tuomas Norvion mielikuvituksellinen äänisuunnittelu. Katso esityksen minuutin mittainen esittelyfilmi tästä. Huom! Esityksessä käytetään strobovaloja eikä siinä ole väliaikaa. Teos esitetään vain neljä kertaa Suomessa.

Ennen esitystä

Tilaisuuteen osallistuville Alumniyhdistyksen jäsenille järjestetään teosesittely ennen esityksen alkua kello 18. Tiedotamme ennakko-ohjelmasta myöhemmin lisää.

Liput

Alumniyhdistyksen jäsenille on varattu 100 lippua näytökseen. Alumnilipun hinta on lipputyypeistä A-C. Lipputyyppi A 59 € (norm. 65 €),  lipputyyppi B 43 € (norm. 48 €) tai lipputyyppi C 30 € (norm. 34 €). Liput ostetaan Ticketmasterista tämän linkin kautta. Jos haluat pyörätuolipaikan tai henkilökohtaista palvelua osta lippu koodisanalla ALUMNI Aleksanterin teatterin lippukassalta (Bulevardi 23-27) ja puhelinpalvelusta (09) 676 980. Liput on lunastettava 1.9.2019 mennessä.   

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Alumniyhdistykselle.

To 26.9.2019 klo 19, Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23-27, Helsinki.

Ajalla n. 2500 eaa. – 1500 jaa. Väli-Amerikassa kehittyi ja kukoisti kansoja ja kulttuureita, joista ei Euroopan mantereella tiedetty. Kun löytöretkeilijät saapuivat itselleen uudelle mantereelle, he kohtasivat ennenäkemättömiä taitoja, tapoja, luonnonantimia ja taidetta – kokonaisen maailman, jota ei heille ollut aiemmin olemassa.

Ainutlaatuisessa Kansallismuseon Maailma, jota ei ollut -näyttelyssä 200 esineen joukossa on zapoteekkien tuhkauurnia, azteekkien veistoksia, mayojen keramiikkaa, Perun Nazca-alueen maljakoita ja tekstiilejä sekä Andien Moche-kulttuurin kultaisia esineitä. Harvinaiset esikolumbiaaniset esineet ovat lainassa Giancarlo ja Inti Ligabuen yksityiskokoelmasta.

Alumniyhdistyksen jäsenille on varattu kaksi opastusta (à 25 hlö) näyttelyyn. Opastukset alkavat klo 16.00 ja 16.30. Ilmoittaudu haluamallesi opastukselle ja maksa osallistumismaksu 7€ Alumnikaupassa. Sisäänpääsymaksu museoon maksetaan omatoimisesti paikan päälllä. Hinta vaihtelee eri alennusryhmien mukaan. Paikat jaetaan osallistumismaksun maksaneiden mukaan, joten käy ostamassa lippu välittömästi.

Tapahtuma on täynnä.

To 24.10.2019 klo 16, Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki

Alumniyhdistyksen lapsi & alumni -tapahtumassa sinulla on mahdollisuus viedä koko perhe katsomaan Pieni merenneito -suurmusikaalia Helsingin Kaupunginteatteriin.

Nuoren merenneidon Arieln tarinan on ohjannut Samuel Harjanne. Alan Menkenin musiikki teki aikoinaan tästä elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea. Esitys sopii kaikille kouluikäisestä ylöspäin.

“Musikaali lienee komeinta teatteria, mitä Suomessa on konsanaan nähty.” Helsingin Sanomat 30.8.2019 – Mari Koppinen

Ennakko-ohjelma

Ennen esitystä Alumniyhdistyksen jäsenille järjestetään ennakko-ohjelma klo 17.30 alkaen Suuren näyttämön lämpiössä. Tapaamme Arielia esittävän Sonja Pajuojan. Lisäksi esityksen lastenohjaajana toiminut Hanna Nuorala kertoo meille esityksen valmistamisesta ja työskentelystä Pärskyä näyttelevien lasten kanssa.

Liput

Liput ostetaan Helsingin Kaupunginteatterin lippumyymälästä (Ensi Linja 2, avoinna ma-pe klo 9-17.30, lipunmyynti on suljettu 30.5.-28.7. välisen ajan). Lippujen hinnat: normaalilippu 88€, eläkeläislippu 85€, opiskelija- ja lastenlippu 44€. Mainitse oston yhteydessä varausnumero 528-59813278. Lippujen viimeinen lunastuspäivä on 24.10.2019. Esityksen kesto on noin 2 t 25 min, sis. väliajan.

To 14.11.2019 klo 19, Suuri näyttämö, Eläintarhantie 5, Helsinki