Historia 2012

YHTEENVETO

 

Alumniyhdistyksen historia 2012

Helsingin 200-vuotisjuhlavuosi pääkaupunkina ja maailman designpääkaupunkina näkyi yhdistyksen ohjelmassa. Alumnijuhlan teema oli Kaunis Helsinki, ruma Helsinki. Studia Medicina ja Studia Humaniora -luentosarjat tarjosivat tieteennälkäisille mielenkiintoisia keskusteluja. Vuoden ohjelmassa käsiteltiin niin Venäjän turvallisuuspolitiikkaa, työllistymistä vuonna 2030, ruoan riittävyyttä, mayojen maailmanlopun ennusteita kuin karkauspäivien ja Unioninkadun kulttuurihistoriaa. Lapsi & alumni tapahtumissa tutustuttiin maapallon ympäristöihin ja kasvuolosuhteisiin sekä merten saloihin. Kristiinan ystävät ja Helsingin yliopistomuseon ystävät kokoontuivat. Alumnimatkat suuntautuivat Petraan ja Aaronin vuorelle sekä Keniaan Taitan tutkimusasemalle. Yhdistys käynnisti kaksoisjäsenyysyhteistyön Savolaiset Seniorit ry:n kanssa. Kulttuuritreffien suosio jatkui monipuolisen kulttuuritarjonnan voimin. Vuoden  Alumni pääjohtaja, FT Petteri Taalas luennoi aiheesta Ilmastonmuutos – viherhömppää vai tieteen viimeisin sana? Alumniristeily suuntasi Länsi-Euroopan historiallisiin kaupunkeihin.

Alumniyhdistyksen hallitus

Alumniyhdistyksen strategian jalkauttamisesta vastaa hallitus. Hallitukseen kuuluu kaksitoista vuosikokouksen kulloinkin kahdeksi kalenterivuodeksi valitsemaa, eri aloja edustavaa jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan viestintä-, ohjelma-, jäsenhankinta- ja taloustyöryhmät sekä asettaa tarvittaessa toimikuntia.

Varatuomari Seppo Riski (puheenjohtaja)
Varatuomari Taisto Hujala
Suunnittelujohtaja Tommi Juusela
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marianna Kankare-Loikkanen
Vararehtori Kimmo Kontula
Toimittaja Samuli Laita
Päätoimittaja Reetta Meriläinen
Tiedekirjailija Marjo Nurminen
Walter Rydman
Luonnontieteiden kandidaatti Jaakko Suomela
Kirjailija Anja Snellman-Orma
Pankinjohtaja Markku Venäläinen

Alumniyhdistyksen valtuuskunta

Alumniyhdistyksen valtuuskunta seuraa yhdistyksen hallituksen hoitamaa hallintoa ja tukee hallituksen ja yliopiston toimintaa ja niiden strategisia tavoitteita.

Presidentti Pauliine Koskelo (puheenjohtaja)
Johtaja Klaus Cawén
Kansliapäällikkö Jarmo Vaittinen
Toiminnanjohtaja Arto Aniluoto
Tuula Haatainen
Hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin
Johtaja Helena Hiilivirta
Professori Bengt Holmström
Toimitusjohtaja Mikael Jungner
Ylilääkäri Juhani Juntunen
Pääsihteeri Mirjam Kalland
Johtokunnan puheenjohtaja Erkki Liikanen
Hallituksen puheenjohtaja Tomas Lindholm
Johtaja Susanna Miekk-oja
Toimitusjohtaja Hannu Penttilä
Piispa Simo Peura
Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri
Kolumnisti ja vapa toimija Pekka Seppänen
Toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes
Pääjohtaja Petteri Taalas
Valtiosihteeri Pertti Torstila
Johtaja Teija Tiilikainen
Johtava ekonomisti Penna Urrila

Ke 1.2.2012 klo 18-20 Studia Medicina: Mitä geenisi kertovat?
Biomedicum, Haartmaninkatu 8

Professori Juha Kere, Helsingin yliopisto ja Karoliininen instituutti: Geeneissäkö kohtalomme avaimet? Dosentti Irma Järvelä, Helsingin yliopisto: Geenitestien käytännön merkitys sekä Dosentti Ritva Halila, Helsingin yliopisto: Tietää vai ei - oma pulma vai muiden?

Ma 27.2.2012 klo 19 Alumnien kulttuuritreffit: Suomen Kansallisteatteri: KANSANHIIHTO 2012 Tragikomedia hiihtävän kansan sankareista
Suuri näyttämö klo 19.00

Mika Myllyaho – Taina West – Paula Korva
Kansanhiihto 2012 on jatkoa Täällä Pohjantähden alla 2011 -esitykselle, joka pohtii suomalaisuutta ja nyky-Suomea. Millaista on sankaruus nykymaailmassa, kun kilpailussa ei keinoja kaihdeta eikä latua anneta. Klo 18.15 ryhmämme tapaa Kansallisteatterin johtajan Mika Myllyahon teatterin Lavaklubilla (ravintola Morkussa), joka on varattu vain tälle ryhmälle. Tervetuloa kulttuuritreffeille!

Ke 29.2.2012 klo 17-19 Maailmankirjat sekaisin! Karkauspäivä kulttuurihistoriassa ja tähtitieteessä
Porthania (Yliopistokatu 3), Suomen laki -sali

Alumniyhdistys järjestää yhteistyössä Tähtitieteellinen seura Ursan kanssa karkauspäivänä tilaisuuden, jossa käsitellään karkauspäivää niin kulttuurihistoriallisesti kuin tähtitieteellisestikin merkittävänä ilmiönä. Aihetta valottavat Euroopan historian professori Laura Kolbe sekä almanakkatoimistosta suunnittelija Asko Palviainen.

To 1.3.2012 klo 17-19 Studia Humaniora: Unioninkatu – retki kaupungin ytimeen
Helsingin yliopiston päärakennus (Fabianinkatu 33), Pieni juhlasali

Museologian yliopistonlehtori Marja-Liisa Rönkkö kertoo Unioninkadusta ja suomalaisen museon juurista ja tutkijatohtori Leena Paaskoski Jyväksylän yliopistosta kertoo metsätalon historiasta. Luennot ovat osa kevään Studia Humaniora-sarjaa.

Ke 7.3.2012 klo 16.15 HYMY-ryhmän tapaaminen
Arppeanum (Snelmaninkatu 3)

Helsingin yliopistomuseon ystävät HYMY kokoontuu suunnittelemaan vuoden 2012 toimintaa ja valitsemaan keskuudestaan suunnitteluryhmän. Päärakennus (Fabianinkatu 33), auditorio VIII.

To 8.3.2012 klo 16-19 Kansainvälisen naistenpäivän juhla
Päärakennus, Juhlasali (Aleksanterinkatu 5)

Alumniyhdistys on mukana järjestämässä kansainvälisen naistenpäivän juhlaa. Vuoden 2012 juhlan teemoina ovat naisten voimaannuttaminen, maaseudun naiset sekä Rio+20.

Ti 13.3.2012 klo 17-19 Yhteiskunnan Tukipilarit: Suomen Pankki
Suomen Pankki (Snellmaninaukio)

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja johtokunnan neuvonantaja Juha Tarkka esittelevät niin Suomen Pankin historiaa kuin ajankohtaista taloustilannettakin. Lisäksi osallistujat pääsevät kierrokselle tutustumaan Suomen Pankin taidekokoelmaan.

Ke 14.3.2012 klo 18 VOX Helsinki
Päärakennus, Juhlasali (Aleksanterinkatu 5)

VOX Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien
yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä – särmikkäästi ja kiinnostavasti. Vuoden ensimmäisen VOX Helsingin teemana on design.

Ke 14.3.2012 klo 17 Tanssivat aivot
Porthania, Sali 1 (Yliopistonkatu 3)

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen aivosäätiön kanssa.

To 15.3.2012 klo 17 Alumniyhdistyksen jäsenilta Tiedekulmassa
Tiedekulma (Aleksanterinkatu 7)

Alumniyhdistys kutsuu jäsenensä tutustumaan Helsingin yliopiston uuteen esittelytilaan Tiedekulmaan. Tiedekulman toimintaa alumneille esittelee yliopiston viestintäjohtaja Kirsti Lehmusto ja lisäksi luvassa on musiikkia ja pientä tarjoilua. Tervetuloa mukaan!

Ke 28.3.2012 klo 18-20 Studia Medicina: Sairaudet, lääkkeet ja liikenne
Biomedicum (Haartmaninkatu 8)

Studia Medicina -luentotilaisuuksissa lääketieteen huippuasiantuntijat jakavat oman alansa ajankohtaista tietoa suurta yleisöä kiinnostavista aiheista.

To 29.3.2012 klo 19 Alumnien kulttuuritreffit: Helsingin kaupunginorkesteri
Musiikkitalon konserttisali

Ylikapellimestari John Storgårds johtaa HKO:n konsertin, jonka solistina esiintyy poikkeuksellisesti jousikvartetti, kuluvalla kaudella 10-vuotisjuhliaan viettävä Meta4. Konsertin säveltäjänimiä ovat Gade, Spohr ja Mendelssohn. Lisätietoja HKO:n sivuilta. Yksi kansainvälistä tunnustusta saaneen suomalaiskvartetin jäsenistä on Atte Kilpeläinen, HKO:n alttoviulusektion äänenjohtaja. Hän saapuu tapaamaan ryhmäämme ylikapellimestari John Storgårdsin kanssa Musiikkitalon Terassilämpiössä klo 18.00. Tervetuloa kulttuuritreffeille!

Ma 2.4.2012 klo 14-16 Vierailu Kaisa-taloon
Kaisa-talo (Fabianinkatu 30)

Helsingin yliopiston kirjasto kutsuu alumnit tutustumaan kirjaston tarjoamiin palveluihin ja näkemään omin silmin millainen nyt rakenteilla olevasta ja syksyllä 2012 avattavasta Kaisa-talosta tulee. Kaisa-talon kierroksen jälkeen tilaisuus jatkuu Tiedekulmassa. Kaisa-talon kiertokäynnille mahtuu vain 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, joten varaa paikkasi ajoissa!

10.4.2012 klo 17-20 Venäjän turvallisuuspolitiikan, talouden ja politiikan kehitys.
Tieteiden talo, sali 505 (Kirkkokatu 6)

Alustajat professori Hiski Haukkala ja VTT Pekka Sutela. Hiski Haukkala on kansainvälisen politiikan professori Tampereen yliopistosta. Hän on kirjoittanut vastikään kirjan "Suomen muuttuvat koordinaatit", joka luotaa Suomen ulkopolitiikan lähitulevaisuutta. Toinen alustaja on tohtori Pekka Sutela, joka on erikoistunut neuvostoaikaisen ja nykyisen Venäjän talouteen. Sutela toimii nyt mm. vierailevana professorina Pariisissa. Keskustelun juontaa Hannu Kalajoki Tulevaisuuden tutkimuksen seurasta.

Ke 11.4.2012 klo 17-19 Tiede ja käytäntö: Mitä saa syödä?
Helsingin yliopiston päärakennus (Fabianinkatu 33), Sali 13

Kysymykseen Mitä saa syödä? vastaavat ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm, Eat & Joy Maatilatorin perustaja Aki Arjola sekä ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä.

Ke 18.4.2012 klo 15.30 HYMY-ryhmän tutustuminen yliopiston taidekokoelmien näyttelyyn
Arppeanum (Snelmaninkatu 3)

HYMY-ryhmä tutustuu näyttelyyn museoamanuenssin FM Pia Vuorikosken opastuksella.

Ke 18.4.2012 klo 16 Alumnien kulttuuritreffit: Suomalaisen kirjallisuuden seura
SKS:n tiloissa

Tilaisuuden teemana on Sanojen talo - SKS suomalaisen kirjallisuuden kentällä ennen ja nyt. Dosentti Kai Häggman kertoo tutkimuksestaan "Sanojen talossa - Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 1890-luvulta talvisotaan" ja dosentti, SKS:n kirjallisuusarkiston johtaja Ulla-Maija Peltonen kertoo SKS:n työstä suomalaisen kirjallisuuden kentällä 2000-luvulla.
Tilaisuus on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen toivottava, sillä saliin mahtuu vain sata kuulijaa. Ilmoittautuminen alkaa 1.2., kuten muihin yhdistyksen tilaisuuksiin.
Esitysten jälkeen siirrytään SKS:n kirjamyymälään (Mariankatu 7)

To 19.4.2012 Studia Humaniora: Unioninkatu – retki kaupungin ytimeen
Pieni juhlasali, päärakennus (Fabianinkatu 33)

Kevään viimeisessä Studia Humaniorassa suomen kielen yliopistonlehtori Terhi Ainiala luennoi aiheesta Tähtitorninmäeltä Pitkällesillalle – paikannimistöstä kaupunkikuvassa, kotimaisen kirjallisuuden professori Jyrki Nummi kertoo teemasta Johdonvaihto yliopistolla – Aho, Järnefelt ja Tavastjerna sekä pohjoismaisen kirjallisuuden yliopistolehtori Kristina Malmio aiheesta Helsingfors och Unionsgatan i detektivromaner i början av 1900-talet.

24.4.2012 klo 17-20 Missä työpaikat vuonna 2030 ja miten niitä hallitaan?
Tieteiden talo, sali 505 (Kirkkokatu 6)

Alustukset futurologi Keijo Rajakallio ja tutkija Jukka-Pekka Heikkilä Vaasan yliopistosta, kommentoijana neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen, TEM, juontaja Arto Salmela. Kysymyksiä: Miten nuoret työllistyvät? Mihin ammatteihin rekrytoidaan, mistä irtisanotaan? Tilaisuuden järjestää Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Helsingin toimintaryhmä. Tilaisuuten ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ke 25.4.2012 klo 17-19 Constantinus Africanus ja Theorica Pantegni lääketieteen historiassa
Kansalliskirjasto, Auditorio (Yliopistonkatu 1)

Professori Haltia kertoo, kuinka antiikin kreikkalaisen lääketieteen perintö välittyi islamilaisen kulttuurin kautta keskiajan Eurooppaan ja loi pohjan länsimaisen lääketieteen uudelle nousulle. Keskiaikainen latinankielinen lääketieteen oppi- ja käsikirja Theorica Pantegni on Suomen vanhin sidottu käsikirjoitus ja yksi Kansalliskirjaston kokoelman helmistä.

27.4.–6.5.2012 Alumniristeily Länsi-Eurooppaan

Matkalla Portugalista Saksaan tutustutaan viiteen Länsi-Euroopan historialliseen kaupunkiin ja nautitaan ylellisen risteilyaluksen MS Deutschlandin tunnelmasta. Asiantuntijaoppaina Helsingin yliopistosta toimivat historian dosentti Tuomas Heikkilä ja Euroopan historian dosentti Liisa Suvikumpu.

Ma 7.5.2012 klo 17 Vuoden alumnin luento: Ilmastonmuutos - viherhömppää vai tieteen viimeisin sana?
Helsingin yliopiston päärakennus (Fabianinkatu 33), Pieni juhlasali (4. krs)

Helsingin yliopiston vuoden alumni, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas esitelmöi otsikolla Ilmastonmuutos - viherhömppää vai tieteen viimeisin sana? Tilaisuuden jälkeen viinitarjoilu.

To 10.5.2012 klo 19 Alumnien kulttuuritreffit: Kuninkaan puhe
Helsingin kaupunginteatteri (Ensi linja 2)

Ohjaus: Kari Heiskanen
Kuningas Yrjö VI:n tositarinaan perustuva draama kertoo monarkin taistelusta ja yrityksestä löytää oma äänensä. Kuninkaan puhe on voittanut mm. seitsemän Golden Globe- palkintoa ja palkittu neljällä Oscarilla. Elokuvan on Suomessa nähnyt jo lähes 200 000 katsojaa. Nyt tämä upea draama saa näyttämöversionsa lähes samaan aikaan Lontoossa ja Helsingissä.

Su 13.5.2012 klo 12 Floran päivä
Kumtähden kenttä, Toukola

Alumnit kokoontuvat Kumtähden kentälle piknikille ja nauttimaan niin opiskelijoiden seurasta kuin HYY:n järjestämästä ohjelmastakin. Tarjolla ainakin lasi kuohuvaa juhlateltasta.

Ke 23.5.2012 klo 16 Maailmanloppu!
päärakennus, auditorio XV, (Fabianinkatu 33)

FT Rami Rekola perehdyttää alumnit mayojen kulttuuriin, mytologiaan ja maailmanlopun ennustuksiin. Mitä maailmanlopun ennustus väittää ja mitä mayat oikeasti aiheesta sanoivat? Lopuksi kuulijoille tarjotaan vielä vilkaisu todelliseen maailmanloppuun.

To 24.5.2012 klo 17 Lapsi & Alumni
Chemicum (A. I. Virtasen aukio 1)

Kumpulan tiedekampuksella sijaitsevan Kemianluokka Gadolin on oppimisympäristö, jossa lapset ja aikuiset tutustuvat kemian mielenkiintoiseen maailmaan. Tapahtumaan on perinteisesti osallistunut alumni/alumnit lapsineen tai lapsenlapsineen. Tapahtumassa on kuuden vuoden alaikäraja.

Ke 30.5.2012 klo 18-20 Studia Medicina: Ravitsemus ja ravinto
Biomedicum (Haartmaninkatu 8)

Studia Medicina -luentotilaisuuksissa lääketieteen huippuasiantuntijat jakavat oman alansa ajankohtaista tietoa suurta yleisöä kiinnostavista aiheista.

Ke 6.6.2012 klo 18 VOX Helsinki
Päärakennus, Juhlasali (Aleksanterinkatu 5)

VOX Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien
yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä – särmikkäästi ja kiinnostavasti.

Ti 28.8.2012 Kristiinan Ystävät aamiainen
Kahvila Krulla (Lönnrotinkatu 13)

Aamupala tarjoaa tilaisuuden laajentaa omia verkostoja yli totuttujen, näkyvien ja näkymättömien rajojen sekä keskustella mielenkiintoisista, ärsyttävistä, ajankohtaisista tai muuten vaan inspiroivista aiheista.

Ma 3.9.2012 klo Avajaiskarnevaalit
Porthania (Yliopistokatu 3)

Alumnit ovat jo kolmatta kertaa mukana akateemisen vuoden avauksessa. Tule mukaan viettämään hauska ja hyödyllinen iltapäivä yhdessä UniSportin kanssa kannustaen opiskelijoita liikkumaan. Lisätietoja täältä ja yhdistyksen toiminnanjohtajalta.

Ti 4.9.2012 klo 17-20 Low Carbon Club
WDC Paviljonki (Ullanlinnankatu 2-4)

Millaiset tuotteet auttavat meitä muuttamaan elämäntapojamme kestävämmäksi? Design Destrictin kauppojen valikoimista nostetaan esiin parhaat kestävien elämäntapojen innovaatiot. Ideat käsiteltävistä tuotteista kootaan Low Carbon Clubin Facebook-ryhmässä ennen tapahtumaa.

Ma-ke 10.–19.9.2012 Alumnimatka

Tutustumismatka yliopiston Taitan tutkimusasemalle professori Jouko Rikkisen ja Petri Pellikan johdolla.

Ti 11.9.2012 klo 18–20 Kouvolan Alumniklubin klubi-ilta
Kouvolan Palmenia (Paraatikenttä 6, Kouvola)

Kouvolan Alumniklubi tutustuu Palmenian toimintaan.

Ke 19.9.2012 klo 18–20 Studia Medicina
Biomedicum Helsinki (Haartmaninkatu 8)

Ylilääkäri Tiina Saarto, professori Eija Kalso ja Erikoislääkäri Tiina Tasmuth puhuvat teemanaan elämänlaatu vaikean taudin hoidossa.

Ti 25.9.2012 Kristiinan ystävät aamiainen
Kahvila Krulla (Lönnrotinkatu 13)

Aamupala tarjoaa tilaisuuden laajentaa omia verkostoja yli totuttujen, näkyvien ja näkymättömien rajojen sekä keskustella mielenkiintoisista, ärsyttävistä, ajankohtaisista tai muuten vaan inspiroivista aiheista.

Ti 2.10.2012 klo 17–19 Kouvolan Alumniklubin keskustelutilaisuus Venäjä-teemasta

Keskustelun alustajana on Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin johtaja professori Markku Kivinen.

To 4.10.2012 klo 18 Suomen varhaisimman kirjakulttuurin synty
Kansalliskirjasto (Unioninkatu 36)

Miten kirjallinen kulttuuri tuli Suomeen keskiajalla? Miten Suomesta tuli osa läntistä maailmaa? Tutustumme Kansallismuseon näyttelyyn tutkiva, FT Tuomas Heikkilän johdolla. Näyttely perustuu hänen johtamaansa tutkimusprojektiin.

Ma 8.10.2012 klo 17-19 Kirjallisuuspiiri
Päärakennus, Runeberg-sali. (Fabianinkatu 33, 2. krs)

Mitä uutta Veikko Huovisesta? Panu Rajala kertoo teoksestaan.

Ke 10.10.2012 klo 18 Savolaisen Osakunnan Senioreiden perinteinen syyskeilaus
Ruusulan keilahalli (Ruusulankatu 3-5, Helsinki)

Savolaisen osakunnan seniorit kutsuvat Alumniyhdistyksen jäsenet mukaan keilailemaan hyvässä seurassa! Keilailu omakustannehintaan.

Ti 16.10.2012 klo 19 Alumnien Kulttuuritreffit: Suomen kansallisbaletti 90 vuotta
Kansallisbaletti, (Helsinginkatu 58)

Etelämeren eksotiikkaa henkivä balettiklassikko Le Corsaire (Merirosvo) juhlivan kansallisbalettimme syysohjelmistossa: vuonna 1856 kantaesitetty baletti nähdään nyt legendaarisen koreografin Marius Petipan versiona, joka sai ensi-iltansa Pietarissa 1899.

To 25.10.2012 klo 16.30-18 HYMY: Helsingin yliopiston Observatorio
Helsingin yliopiston Observatorio, (Kopernikuksentie 1)

Vierailu uuteen käyttöön valmistuneessa Tähtitorninmäen observatoriossa. Observatorio valmistui vuonna 1834 C.L. Engelin ja yliopiston
tähtitieteen professori August Argelanderin suunnittelemana ja sitä hyödynnettiin mm. kansainvälisenä yhteistyönä tehtyyn Carte du Ciel -ohjelmaan. Tutustuminen on Alumniyhdistyksen HYMY-ryhmän jäsenille.

Pe 26.10.2012 klo 18–23 Alumnijuhla
Vanha Ylioppilastalo (Mannerheimintie 3)

Tule mukaan Vanhalle juhlistamaan alumniutta ja pitämään hauskaa! Juhlan teemana on Helsingin juhlavuoden kunniaksi Kaunis Helsinki, Ruma Helsinki.

La 27.10.2012 Ostrobotnia rocks
Ostrabotnia (Museokatu 10)

Ostrobotnialla jyrähtää 27.10., kun yksi Suomen arvostetuimmissa rockyhtyeistä, 22-Pistepirkko, nousee juhlavuoden kunniaksi Bottan lavalle. 100-vuotiasta osakuntarakennusta juhlitaan myös muissa tilaisuuksissa.

Ti 30.10.2012 Kristiinan ystävät aamiainen
Kahvila Krulla (Lönnrotinkatu 13)

Aamupala tarjoaa tilaisuuden laajentaa omia verkostoja yli totuttujen, näkyvien ja näkymättömien rajojen sekä keskustella mielenkiintoisista, ärsyttävistä, ajankohtaisista tai muuten vaan inspiroivista aiheista.

Ti 6.11.2012 klo 16.30 Helsingin yliopiston alumni ry:n sääntömääräinen vuosikokous
Päärakennus, auditorio VII (Unioninkatu 34)

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan yhdistyksen tulevaisuuteen! Esityslista.

Ma 12.11.2012 klo 17–19 Kirjallisuuspiiri
Päärakennus, Runeberg-sali (Fabianinkatu 33, 2. krs)

Juhani Salokannel kertoo virolaisesta kirjallisuudesta.

Ti 13.11.2012 Kristiinan Ystävät-aamiainen
Tiedekulma (Aleksanterinkatu 7)

Aamupala tarjoaa tilaisuuden laajentaa omia verkostoja yli totuttujen, näkyvien ja näkymättömien rajojen sekä keskustella mielenkiintoisista, ärsyttävistä, ajankohtaisista tai muuten vaan inspiroivista aiheista.

Ke 14.11.2012 klo 18-20 VOX Helsinki
Päärakennus, Juhlasali (Aleksanterinkatu 5)

VOX Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä – särmikkäästi ja kiinnostavasti.

Pe 23.11. 2012 klo 19 Alumnien Kulttuuritreffit: Helsingin kaupunginorkesteri 130 vuotta
Musiikkitalo (Mannerheimintie 13A)

Helsingin kaupunginorkesteri, Pohjoismaiden ensimmäinen ammattisinfoniaorkesteri, on toiminut 130 vuotta – yhtä pitkään kuin Berliinin ja Pietarin filharmonikot. Juhlasyksyn ohjelmistosta alumnien illaksi on valittu sävykäs Debussy-Tshaikovski -konsertti, jonka johtaa saksalaismaestro Jun Märkl solistinaan korealainen sellovirtuoosi Young-Chang Cho.

Ke 28.11.2012 klo 18 Studia Medicina
Biomedicum Helsinki (Haartmaninkatu 8)

Teemana viinan vaarat. Tarkempi ohjelma lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Pe 7.12.2012 Dumari ja Spuget-konsertti
Savoy-teatteri (Kasarmikatu 46)

Tuomari Nurmio yhtyeineen esittää vanhoja ja uusia stadilaislauluja. Helsingin julistaminen pääkaupungiksi aiheutti nopean väestönkasvun, jossa suomen, ruotsin ja venäjän kielet törmäsivät toisiinsa katutason kommunikaatiossa. Helsinki on se Baabelin torni joka ajan mittaan synnytti Stadin slangin, tuon Suomessa ainutlaatuisen alakulttuuri-ilmiön.

Ma 10.12.2012 klo 17 Kirjallisuuspiiri
Vierailu Otavassa ( Uudenmaankatu 10)

Kirjailijavieraina Sirpa Kähkönen ja Virpi Hämeen-Anttila, illan isäntänä kustannuspäällikkö Antti Kasper. Tarjoilua. Kirjamyyntiä tarjoushintaan.

Pe 14.12.2012 klo 19 Alumnien ja lasten Kulttuuritreffit: Saiturin joulu
Suomen kansallisteatteri (Läntinen Teatterikuja 1)

Charles Dickensin rakastettu Saiturin joulu on kertomus oikeudenmukaisuudesta, inhimillisyydestä ja siitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä muuttaa elämänsä suuntaa. Kurt Nuotion ainutlaatuinen näyttämöversio on kaunis ja tunnelmallinen esitys, joka huokuu teatterin ja tarinan taikaa. Esitys sopii 6-100-vuotiaille katsojille!

 

ALUMNIJUHLA 2012

Vuonna 2012 yli 220 alumnia juhli Vanhalla ylioppilastalolla! Perjantaina 26.10. järjestetty juhla kokosi yhteen nuoria ja vanhoja yliopiston kasvatteja kaikilta aloilta.

Vieraat vastaanotti yhdistyksen hallituksen jäsen Marianna Kankare-Loikkanen sekä yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Seppo Riski.

Illan kruunasi ohjelmanumero Ruma Helsinki, Kaunis Helsinki, jossa galleristi Ilona Anhava, ortopedian erikoislääkäri Jan-Magnus Björkenheim, muusikko Jussi Chydenius ja toimituspäällikkö Reetta Räty kertoivat näkemyksensä Helsingin parhaista ja pahimmista puolista.

Vuoden Alumni 2012 Petteri taalas luovutti tittelinsä ja viittansa Laura Kolbelle.

Juhlan ohjelmassa oli perinteseen tapaan musiikkia ja tanssia. Juhlassa esiintyi Hämäläisen Osakunnan Big Band.