Historia 2011

YHTEENVETO

 

Alumniyhdistyksen historia 2011

Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kokoontuivat Yliopiston Juhlasaliin keskustelemaan tärkeimmistä eurooppalaisista kysymyksistä ennen kevään eduskuntavaaleja. AlumniForumissa Vuoden Alumnit 2010 ja 2011 – MIT:n professori Bengt Holmström ja EU:n talous- ja rahakomissaari Olli Rehn keskustelivat aiheesta Mikä on maailmantalouden työnjako vuonna 2015?  Presidenttipaneelissa presidentinvaalien ehdokkaat ottivat mittaa toisistaan. Juuri perustettu ensimmäinen paikallisklubi, Kouvolan alumniklubi, tutustui ARS11-näyttelyyn Poikilossa, Kouvolan kaupungin taidemuseossa. Kerran kuussa järjestetyt alumnien Kulttuuritreffit käynnistyivät tarjoten ajankohtaisia esityksiä ja taiteilijatapaamisia Helsingin eri taidelaitoksissa. Alumnijuhla järjestettiin tuttuun tapaan Vanhalla Ylioppilastalolla 27.10. Vuoden Alumniksi valittiin komissaari, VTM Olli Rehn vastaten kysymykseen Mikä on tieteellisen tiedon ja kritiikin painoarvo EU:n päätöksenteossa talouden alalla ja mitkä ovat tutkijoiden edellytykset arvioida talouspolitiikan sisäpiirien päätöksiä / päätösprosesseja?.

Alum­niyh­dis­tyk­sen hal­li­tus

Alumniyhdistyksen strategian jalkauttamisesta vastaa hallitus. Hallitukseen kuuluu kaksitoista vuosikokouksen kulloinkin kahdeksi kalenterivuodeksi valitsemaa, eri aloja edustavaa jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan viestintä-, ohjelma-, jäsenhankinta- ja taloustyöryhmät sekä asettaa tarvittaessa toimikuntia.

Johtaja Susanna Miekk-oja (puheenjohtaja)
Toimittaja Anton Eskola
Suunnittelija Kaarina Huhtinen
Varatuomari Taisto Hujala
Suunnittelujohtaja Tommi Juusela
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marianna Kankare-Loikkanen
Toimittaja Maarit Kauniskangas
Vararehtori Kimmo Kontula
Toimittaja Samuli Laita
Johtava ylilääkäri Kati Myllymäki
Luonnontieteiden kandidaatti Jaakko Suomela
Pankinjohtaja Markku Venäläinen

Alum­niyh­dis­tyk­sen val­tuus­kun­ta

Alumniyhdistyksen valtuuskunta seuraa yhdistyksen hallituksen hoitamaa hallintoa ja tukee hallituksen ja yliopiston toimintaa ja niiden strategisia tavoitteita.

Presidentti Pauliine Koskelo (puheenjohtaja)
Varatuomari Seppo Riski
Päätoimittaja Reetta Meriläinen
Toiminnanjohtaja Arto Aniluoto
Klaus Cawén
Hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin
Johtaja Helena Hiilivirta
Professori Bengt Holmström
Ylilääkäri Juhani Juntunen
Pääsihteeri Mirjam Kalland
Johtokunnan puheenjohtaja Erkki Liikanen
Hallituksen puheenjohtaja Tomas Lindholm
Tiedekirjailija Marjo Nurminen
Piispa Simo Peura
Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri
Kolumnisti ja vapa toimija Pekka Seppänen
Toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes
Arkkitehti Per-Håkan Slotte
Pääjohtaja Petteri Taalas
Valtiosihteeri Pertti Torstila
Kansliapäällikkö Jarmo Vaittinen

Ke- su 12.–16.1.2011 Tieteen päivät
Helsingin yliopiston päärakennus

Monitieteellinen ja laaja-alainen tiedetapahtuma, jonka teemana on Arjen arvoitus. Millaista on tieteen tekijän arki, miten arki määritellään? Ohjelmassa muun muassa väittelyitä, luentoja ja näyttelyitä.

Ke 9.2.2011 klo 8.30–11.30 Politiikka yhteiskunnan tukipilarina
Yliopiston Lehtisalissa

Kello 8.30-9.45 keskustelua parlamentarismin tulevaisuudesta ja politiikasta yhteiskunnan tukipilarina. Tarjolla aamukahvia.

Tämän jälkeen siirrymme Juhlasaliin kello 9.45, jonne eduskuntapuolueiden puheenjohtajat – tähän mennessä vahvistaneet Arhinmäki, Katainen, Kiviniemi, Sinnemäki, Urpilainen ja Wallin – kokoontuvat keskustelemaan tulevien eduskuntavaalien tärkeimmistä eurooppalaisista kysymyksistä.

Juhlasalin tilaisuus on kaikille avoin ja järjestetään yhteistyössä Eurooppalainen Suomi ry:n sekä Suomen Kuvalehden kanssa. Paikkana päärakennuksen Juhlasali (Aleksanterinkatu 5).

Ma 14.2.2011 klo 17 Kirjallisuuspiiri
Päärakennus, Runeberg-sali (Fabianinkatu 33, 2. krs)

Aiheena Juhani Aho. Tuula Uusi-Hallila kertoo Juhani Ahon juhlavuodesta 2011 sekä teoksesta Juhani Aho, Vastakohtien tasapainoa.
 

La 5.3.2011 klo 10–12 Lapsi & alumni
Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha (Unioninkatu 44)

Maapallo tarjoaa rajattomasti erilaisia ympäristöjä ja kasvuolosuhteita. Aavikoiden, savannien ja sademetsien kasvit ovat sopeutuneet ilmaston asettamiin haasteisiin monin  mielikuvituksellisin tavoin – vesihyasintillakin on kellukkeet! Rajattomasti elämää -opastus Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa kestää tunnin, minkä jälkeen voi omatoimisesti tutustua kasvihuoneiden ihmeisiin.

Ma 7.3.2011 klo 17 Kirjallisuuspiiri
Runeberg-sali (Fabianinkatu 33, 2. krs)

Aiheena kirjallisuuden kuuluisat aloitukset. Kriitikko Kaisa Neimala ja päätoimittaja Jarmo Papinniemi kertovat teoksesta Aloittamisen taito.

Ti 8.3.2011 klo 16.00–19.00 Kansainvälisen naistenpäivän juhla
Päärakennus, Juhlasali (Aleksanterinkatu 5)

1. vararehtori Ulla-Maija Forsberg avaa tilaisuuden Philomela-kuoron esityksen jälkeen. Helsingin yliopiston naistutkimuksen professori Tuija Pulkkinen: Naiset ja valta, professori Helena Ranta esittelee Helvi Sipilä -luennon pitäjän. Tätä puheenvuoroa seuraa ministeri Sirkka- Liisa Anttilan puhe: Naisjärjestöjen Keskusliitto 100-vuotta – tiedolla ja taidolla. Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopisto, Alumniyhdistys, Suomen UN Woman – Finlands UN Woman ry ja Naisjärjestöjen Keskusliitto – Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry. Kahvitarjoilua.

Ke 9.3.2011 klo 18-20 VOX Helsinki
Päärakennus, Juhlasali (Aleksanterinkatu 5)

VOX Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä – särmikkäästi ja kiinnostavasti.

Ma 14.3.2011 klo 17.00–19.30 Tunne aivot
Porthania, sali P 1 (Yliopistonkatu 3)

Tilaisuuden avaa professori Pentti Arajärvi ja puheenjohtajana toimii Pirkko Lahti. Professori Synnöve Carlson: Oppivat aivot – opin ja ymmärrän mitä aivoissa tapahtuu, professori Markku Kaste: Aivoinfarkti – miten estän, miten toimin, miten toivun, jos sen saan?, Neurologian ja kuntoutuksen dosentti Aarne Ylinen: Aivot ja kuntoutuminen– voiko halvaantunut oppia kävelemään? Toipuuko hermosolu? Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen Aivosäätiön kanssa.

To 17.3.2011 klo 16–20.30 Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnanalumni-ilta
Kumpulan tiedekampus (Gustaf Hällströmin katu 2b)

Aiheena ”tiedettä parhaassa seurassa”. Tule tapaamaan vanhoja opiskelutovereitasi, entisiä opettajiasi ja nykyisiä kollegoitasi. Samalla pääset tutustumaan laitosten toimintaan ja nykyisiin tutkimussuuntauksiin.

Ma 21.3.2011 klo 16–17.30 AlumniForum:Mikä on maailmantalouden työnjako vuonna 2015? Repeääkö Euroopassa railo pohjoisen ja etelän talouksien välillä?
Yliopiston Juhlasali (aleksanterinkatu 5)
 

Miten vakavia USA:n talousongelmat ovat ja onko Afrikka jo BRIC maita mielenkiintoisempi nousija? Mitä taloudellisia seurauksia on odotettavissa mikäli ydinvoiman vastustus kasvaa maailmanlaajuisesti Japanin tapahtumien seurauksena? Vuoden alumnit 2010 ja 2011– MIT:n professori Bengt Holmström ja EU:n talous- ja rahakomissaari Olli Rehn – kohtaavat 21.3. Yliopiston Juhlasalissa keskustellakseen siitä, mikä on maailmantalouden työnjako vuonna 2015 ja mitä se merkitsee meille eurooppalaisille, Euroopalle ja Suomelle.

To 24.3.2011 klo 16–20 Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alumnijuhla
Viikin kampus (Viikinkaari 11)

Tiedekunta järjestää ensimmäisen alumnijuhlansa ja kutsuu kaikki alan alumnit lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan tiedekunnan tiloihin, kuulemaan uutta tieteetä ja tapaamaan tuttuja. Laitokset järjestävät ohjelmaa klo 16 alkaen ja yhteinen cocktail-tilaisuus alkaa klo 17.30 rehtorin tervehdyksellä.

Pe 25.3.2011 klo 8.00–9.30 Helsinki Insight -aamukahviseminaari
Päärakennus, Runeberg-sali (Fabianinkatu 33, 2. krs).

Tieteen kärkinimet ja asiantuntijat alustavat keskustelua ajankohtaista teemoista. Tarjolla aamukahvia.

Ke 6.4.2011 klo 17–20 Humanistisen tiedekunnan alumni- tapahtuma
Keskustakampuksella

Luvassa mielenkiintoisia luentoja, hyvää seuraa sekä tarjoilua Keskustakampuksella.

To 7.4.2011 klo 18–22 Farmasian tiedekunnan AlumniSavu

Tilaisuudessa kuullaan tiedekunnan ajankohtaiskatsaus, tieteellisiä huippuesitelmiä, katsaus Savun historiaan ja opiskelijoiden puheenvuoro. Perinteinen Savu juontaa juurensa tilanteeseen, jossa farmasian laitos oli tuhoutua tulipalossa. Reippaan toiminnan ja hyvän onnen kautta talo ja laitos saatiin pelastettua. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumiset tuonnempana.

Ma 11.4.2011 klo 17 Kirjallisuuspiiri
Päärakennus, Konsistorinsali (Fabianinkatu 33, 2. krs)

Vieraina Eero Huovinen ja Jaakko Tapaninen.

Pe 29.4.2011 klo 8.00–9.30 Helsinki Insight -aamukahviseminaari
Päärakennus, Runeberg-sali (Fabianinkatu 33, 2. krs)

Syöpää selättämässä Molekyyli- ja syöpäbiologian professori Akseli Hemminki, Helsingin yliopisto
Lääketieteellinen johtaja Tom Wiklund, Pfizer Suomi Kysymyksiä ja keskustelua, Puheenjohtajana vararehtori, sisätautiopin professori Kimmo Kontula. Tarjolla aamukahvia.

Ti 3.5.2011 klo 17 Kirjallisuuspiiri
Päärakennus, Runeberg-sali (Fabianinkatu 33, 2. krs).

Kirjailijavieraana Märta Tikkanen.

7.–14.5.2011 Petran kaupunkiin, jordanian matka

Alumnimatkan asiantuntijaoppaana toimii Helsingin yliopiston
kreikkalaisen filologian professori Jaakko Frösén. Matkalla tutustutaan muun muassa Frösénin johtamiin arkeologisiin kaivauksiin, Petran kaupunkiin ja Aaronin vuoreen.

Ke 11.5.2011 klo 18–20 VOX Helsinki
Päärakennus, Juhlasali (Aleksanterinkatu 5)

VOX Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä– särmikkäästi ja kiinnostavasti.

To 12.5.2011 klo 19 Helsingin kaupunginorkesterin kevätkonsertti
Finlandia-talo (Mannerheimintie 13E)

HKO:n perinteinen kevätkonsertti alumneille Finlandia-talossa. Alumneille liput ennakkoon (kaksi yhden hinnalla) Lippupisteestä.

Pe 13.5.2011 klo 12 Flooran päivä
Kumtähden kenttä, Toukola

Alumnit kokoontuvat Kumtähden kentälle kohottamaan maljan promovendeille ja nauttimaan HYY:n järjestämästä ohjelmasta. Piknik-varustus. Tarjolla lasi kuohuvaa ohjelmateltassa.

Ke 18.5.2011 klo 17.30–19.30 Lääkkeet yhteiskunnan tukipilarina
Ilmarisen pääkonttori (Porkkalankatu 1, Ruoholahti)

Toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes, Lääketeollisuus ry: Lääkkeet – terveyttä ja työkykyä vai pelkkiä kustannuksia? sekä Lauri Pelkonen: Onko yhteiskunnalla varaa kaikkeen lääkehoitoon?

Tiistaina 24.5.2011 klo 18.00-19.30 ARS11-näyttely Kouvolassa
Poikilossa, Kouvola

Kouvolan klubi tutustuu ARS11-näyttelyyn Poikilossa, Kouvolan kaupungin taidemuseossa. Oppaana toimii museonjohtaja Johanna Vuolasto. Ohjelmassa on lyhyt tietoisku klubin toiminnasta, näyttelyyn tutustuminen ja pientä afrikkalaista purtavaa. Alumniyhdistys tarjoaa iltapalan, joten muista ilmoittautua.

Pe 20.5.2011 klo 8.00–9.30 Helsinki Insight -aamukahviseminaari
Päärakennus, Runeberg-sali (Fabianinkatu 33, 2. krs)

Kielten koneellinen kääntäminen – taskutulkki vai dead end? Käännöstieteen professori Lauri Carlson, Helsingin yliopisto, Haliltuksen puheenjohtaja, Ph. D. Harri Arnola, Sunda Oy Kysymyksiä ja keskustelua Puheenjohtajana arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila. Tarjolla aamukahvia.

31.8 klo 17-19 Professori Laurence Smithin luento
Porthania, auditorio II (Yliopistokatu 3)

Professori Laurence Smith luennoi aiheesta Uusi pohjoinen - maailma vuonna 2050. Neljä voimaa, jotka muovaavat ihmiskunnan pohjoista tulevaisuutta. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista ostaa Smithin teoksia edullisempaan hintaan.

5.9. 2011 klo 14-18 Yliopiston avajaiskarnevaalit

Alumnit ovat mukana akateemisen vuoden avauksessa maanantaina 5.9. Tule mukaan kannustamaan opiskelijoita liikkumaan Yliopistoliikunnan kanssa!

Ke 14.9.2011 klo 18-20 Studia Medicina
Biomedicum luentosali 1, Haartmaninkatu 4

Aiheena suun ja hampaiden terveys. Puheenjohtajana Arkkiatri Risto pelkonen.
-klo 18.00-18.30 Professori Irma Thesleff, HY: Hampaiden kehittyminen ja uudisrakentaminen
-klo 18.30-19.00 Professori Pekka Laine, HYKS: Suu ja hampaat terveyden peilinä
-klo 19.00-19.30 Leukakirurgian erikoislääkäri Risto Kontio, HYKS: Hammas- ja leukakirurgian uudet saavutukset
-klo 19.30-20.00 Yleisökysymykset ja keskustelu

Ma 26.9.2011 klo 19 Alumnien kulttuuritreffit: Kansallisteatteri, Musta Purje Valkea Purje
Kansallisteatteri, Läntinen Teatterikuja 1

Runoilija Anna Ahmatovan traaginen elämäntarina Neuvostoliiton kulttuurielämää 1950-luvulla elähdyttäneen "suojasääkauden" nosteessa.
Ennen esitystä alumnitilaisuus Willensaunan lämpiössä klo 17.30. Vieraana esityksen dramaturgiryhmän edustaja, tervetuloa!
Kansallisteatterin Willensauna.

Ti 27.9.2011 klo: 8-9 Kristiinan ystävät aamiainen

Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen alumnien ryhmä Kristiinan ystävät kokoontuvat syksyllä 2011 joka kuukauden viimeisenä tiistaina yhteiselle aamupalalle. Aamupala tarjoaa tilaisuuden laajentaa omia verkostoja yli totuttujen, näkyvien ja näkymättömien rajojen sekä keskustella mielenkiintoisista, ärsyttävistä, ajankohtaisista tai muuten vaan inspiroivista aiheista.

Pe 7.10.2011 klo 8-9.30 Helsinki Insight –aamukahviseminaari
Päärakennus, Runeberg-Sali (Fabianinkatu 33, 2. krs)

Tieteen kärkinimet ja asiantuntijat alustavat keskustelua ajankohtaisista aiheista. Tarjolla aamukahvia.

Ke 12.10.2011 Savolaisen osakunnan seniorien perinteinen syyskeilaus Ruusulan keilahallilla
Ruusulan keilahalli (Ruusulankatu 3-5, Helsinki)

Savon sennut toivottavat Alumniyhdistyksen jäsenet tervetulleiksi tutustumaan senioriyhdistyksen toimintaan keilailun merkeissä! Keilaus omakustannehintaan. Lisätietoja Savon sennujen ja yhdistyksen yhteistyöstä.

Ke 19.10.2011 Biotieteellisen tiedekunnan alumnipäivä
Vikin kampus

Luvassa mielenkiintoisia luentoja, hyvää seuraa sekä tarjoilua Viikin kampuksella.

to 20.10.2011 klo 18-23 Alumnijuhla
Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3

Helsingin yliopiston alumniutta juhlittiin Vanhalla ylioppilastalolla puheiden, musiikin ja tanssin merkeissä.

Ti 25.10.2011 klo 8-9 Kristiinan ystävät aamiainen

Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen alumnien ryhmä Kristiinan ystävät kokoontuvat syksyllä 2011 joka kuukauden viimeisenä tiistaina yhteiselle aamupalalle kahvila.

La 29.10.2011 Lääketieteellisen tiedekunnan alumnipäivä
Meilahden kampus

Luvassa mielenkiintoisia luentoja, hyvää seuraa sekä tarjoilua Meilahden kampuksella.

Ti 1.11.2011 klo 19 Alumien kulttuuritreffit: Helsingin kaupunginorkesteri, Sibelius-laulukilpailun gaalakonsertti: Ylikapellimestari John Storgårds & laulukilpailun voittajat
Musiikkitalo (Mannerheimintie 13A)

Ohjelma:
Uljas Pulkkis: Trial
Einojuhani Rautavaara: Adagio celeste
Jean Sibelius: Lauluja & Pelléas et Mélisande -konserttisarja

Ennen konserttia alumnitilaisuus Terassilämpiössä klo 18.00, vieraana Musiikkitalon arkkitehti Marko Kivistö, tervetuloa!
 

Ke 2.11.2011 klo 17–19 Tiede ja käytäntö: taiteen vaikutus terveyteen
Biomedicum, seminaarihuone 3 (Haartmaninkatu 8)

Miten musiikki vaikuttaa sikiöön tai aivohalvauspotilaaseen? Miten taideterapia toimii? Mikä on kulttuurin ja taiteen vaikutus ihmisen terveyteen ja tervehtymiseen? Aiheesta puhuvat dosentit Minna Huotilainen, Katinka Tuisku sekä kirjailija Claes Andersson.

Ti 8.11.2011 klo 15 Alumniyhdistyksen vuosikokous
yliopiston päärakennuksen auditoriossa VII (Unioninkatu 34)

Helsingin yliopiston alumni ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään yliopiston päärakennuksen auditoriossa VII (Unioninkatu 34).

Ti 8.11.2011 klo 17 Tiede ja käytäntö: Metropolialue, kaikki yhdessä vai yksin yhteistyössä?
Päärakennus 8 sali (Fabianinkatu 33)

Pääkaupunkiseudun kasvaessa ja yhtenäistyessä on tultu tilanteeseen, jossa paikallistason toimijoiden edut törmäävät ja rakenteista tulee yksilön arkea kuormittavia. Mikä ratkaisuksi? Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ja kaupunkitaloustieteen professori Heikki A. Loikkanen keskustelevat metropolialueen tulevaisuudesta.

Ke 9.11.3.2011 klo 18-20 VOX Helsinki
Päärakennus, Juhlasali (Aleksanterinkatu 5)

VOX Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä – särmikkäästi ja kiinnostavasti.

Ti 15.11.2011 klo 15-17 Presidenttipaneeli
Yliopiston juhlasali (Unioninkatu 34)

Alumniyhdistys järjestää yhteistyössä Suomen Kuvalehden ja Paasikivi-Seuran kanssa presidentinvaalipaneelin.

Pe 18.11.2011 klo 8-9.30 Helsinki Insight –aamukahviseminaari
Päärakennus, Runeberg-Sali (Fabianinkatu 33, 2. krs)

Parantaako lääketiede hermoston rappeumasairaudet? Tarjolla aamukahvia.

Ti 22.11.2011 klo 17-19 Yhteiskunnan tukipilarit: Riittääkö ruoka? - globaali näkökulma
Säätytalo (Snellmaninkatu 9-11)

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jarmo Vaittinen puhuu ruoan riittävyydestä maailmassa ja ylijohtaja Matti Aho käsittelee globaalia ruoan turvallisuutta.

Ti 22.11.2011 klo 17 - 20 Skylla ja Kharybdis - tasa-arvon karikot
Metsätalo, sali 6 (Unioninkatu 40)

Tasa-arvo tulevaisuudessa, alustajana tasa-arvokonsultti Malin Gustavsson Ekvalita Ab, kommentoija Chris Kylander, juontaja Arto Salmela. Tilaisuus järjestetään yhdessä Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Helsingin ryhmän kanssa. Kahvitarjoilu.

La 26.11.2011 klo 10-12 Lapsi & alumni
Sea Life (Tivolitie 10)

Taianomainen retki Sea Lifeen aaltojen alle. Opastettu kierros meren saloihin kestää tunnin, minkä jälkeen voi omatoimisesti tutustua meren maailman ihmeisiin. Tapahtumaan on perinteisesti osallistunut alumni/alumnit lapsineen tai lapsenlapsineen.

Ti 29.11.2011 Kristiinan ystävät aamiainen

Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen alumnien ryhmä Kristiinan ystävät kokoontuvat syksyllä 2011 joka kuukauden viimeisenä tiistaina yhteiselle aamupalalle.

Ma 12.12.2011 klo 19.00 Kulttuuritreffit: Kansallisteatteri, Godota odottaessa
Kansallisteatteri (Läntinen teatterikuja 1)

Näytelmä on Samuel Beckettin (1906-1989) tunnetuin teos. Toisen maailmansodan jättämää henkistä tyhjiötä ja kaikkien auktoriteettien romahtamisen jälkeistä nollatilaa heijasteleva näytelmä on ajaton mestariteos ihmisen osasta järkensä menettäneessä maailmassa.

Ke 30.11.2011 ja To 1.12.2011 Kansallisteatteri: Pikkujättiläinen
Kansallisteatteri (Lantinen teatterikuja 1)

Kansallisteatteri tarjoaa Alumniyhdistyksen jäsenille liput erikoishintaan 7€/kpl Katja Krohnin uuteen ja odotettuun draamaan Pikkujättiläinen.
Pikkujättiläinen on yllättävä ja moralisoimaton draama pienistä ihmisistä suurten moraalisten kysymysten äärellä. Kuinka suurta vastuuta voi yksi ihminen kantaa? Voiko tiede ratkaista maailman ongelmat? Pikkujättiläinen kuvaa länsimaisen ihmisen paradoksaalia tilannetta ennennäkemättömässä aineellisessa hyvinvoinnissa kauheiden tulevaisuudennäkymien edessä. Samalla se on syvä inhimillinen draama perheestä, kunnianhimon seurauksista, kyvystä nähdä tarkasti kauas mutta sokeudesta sille, mitä lähellä tapahtuu.

Tervetuloa Kansallisteatteriin!
Huom! Esitykset eivät kuulu Alumnien Kulttuuritreffit-sarjaan, joten esityksissä ei ole oheisohjelmaa.
Tarjous koskee Pikkujättiläisen ennakkoesityksiä Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä keskiviikkona 30.11. ja torstaina 1.12. kello 19.00.