AlumniGolf 2018

TIETEEN JA KÄYTÄNNÖN KOHTAAMISPAIKKA

AlumniGolf V pelattiin 31.5.2018 Hirsalan kentällä Kirkkonummella. Onnistunut kelin valinta takasi erinomaisen pelipäivän.  Sateen sijasta saimme kisata auringon paisteessa. AlumniGolf V oli 48 kisailijan kanssa tähänastisista suurin osallistujamäärältään. Parikilpailun parin valinta aiheutti pientä vipinää caddiemasterin toimistossa, mutta lopulta kaikki parit saa­ tiin sopuisasti muodostettua. Pääkilpailuna oli henkilökohtainen pistebogey täysin tasoituksin. Lisäksi pelattiin kaksihenkisin joukkuein best ball ­kisa. Erikoiskisoina oli lähimmäksi lippuaja suorin draivi. Perinteistä poiketen kisa käytiin toiseen kertaan samalla Hirsalan kentällä. Sopivan matkan päässä on vielä monta kenttää ja katsomme taas ensi kerralla mistä löytyy seuraavan Alumni­ Golfin kisapaikka. Kisan jälkeen nautittiin  klubin ravintoloitsijan kattama herkullinen  buffet­lounas viinin tai oluen kera. Jälkipelit käytiin iloisella mielellä muistellen onnistumisia kisan tuoksinassa. Tasoitukset näyttivät tulos­ luettelon mukaan olevan kohdallaan.

Kiertopalkintoon sai neljäntenä nimensä Timo Kauppinen, joka pelasi 34 pistettä. Kisa oli kyllä tosi tiukka, pisteen välein seurasivat Ira Leväaho, Arto Ojala,  Joanna Kuusela ja Paavo Pitkänen. Tässä olivat kaikki palkitut, neljäs ja viides sija mää­ räytyivät viimeisten reikien tulosten mukaan. Erikoiskilpailuissa lähimmäksi lippua löi Anu Kekki 9,23 metrin etäisyydelle. Suorimman draivin löi Markku Lahtinen, etäisyyttä väylän keskiviivaan oli 71 cm. Mainittakoon, että kentällä oli keskiviivaa osoittava viiva toisellakin väylällä ja kahden pelaajaan draivit löytyivät viivalta. Suorat draivit jäivät näin vain tulosta parantaviksi. Joukkue best ball ­kisan voittivat pari Kirsti VarisPekka Vähätalo 38 pisteellä. Ilman tasoitusta eli scratch­tulos oli 93 lyöntiä ja sen pelasi Heikki Hervonen. Parhaat palkittiin ja loput palkinnot arvottiin paikalla olleiden kisaan osallistuneiden kesken.

Jälkipeleissä Nils-Henrik ”Nisse” Wasenius esitti toivomuksen, että tulevaisuudessa käytäisiin lisäkisa 70 vuotiaiden kesken – tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja vanhemmat. Lisäkisa pelataan pääkilpailun ohessa lyhemmällä kentällä käyttäen slope­tasoituksia, jolloin tulokset ovat yhdenvertaisia huolimatta siitä, että lisäkisa pelataan lyhemmällä kentällä kuin pää­ kisa. Pelattavat tii­paikat määrätään yhdessä pai­ kallissääntöjen kanssa, kun pelikenttä on valittu. Keskustelujen päätteeksi Wasenius lupasi lahjoitta kiertopalkinnon, Nissen Maljan tähän kisaan.

Jaakko Suomela
yhdistyksen golf-vastaava tietojenkäsittelytieteen alumni