Hakeminen

VIExpertiin voi hakea hyvin monista eri lähtökohdista. VIE-alueen kielitaito (esim. venäjä) on etu, muttei vaatimus. Tärkeintä on, että olet motivoitunut kehittämään Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntemustasi samalla, kun viimeistelet vielä oman alasi maisteriopintoja. Tarkista vielä, että täytät seuraavat hakukriteerit:

  • Tiedossa maisteriopinnot jossakin verkoston jäsenyliopistossa
  • Kandidaattivaiheen opinnot loppusuoralla (kandidaatintutkinto valmiina hakuvuoden loppuun mennessä) tai valmis kandidaatintutkinto
  • Motivaatio Venäjän ja itäisen Keski-Euroopan opintoihin
  • Suunnitelmia tehdä loppututkielma VIE-alueeseen liittyen
  • Hyvä opintomenestys

VIExpertiin haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake, johon liitetään lähettämisen yhteydessä:

  1. viimeisin opintorekisteriote
  2. max. kahden sivun mittainen CV ja
  3. yhden sivun mittainen perustelu, miksi hakija tulisi valita VIExpert-asiantuntijaopintoihin.

Lisäksi postitse tai sähköpostitse tulee lähettää puoltolomake oman kandidaatintutkielman ohjaajan/oppiaineen vastuuprofessorin allekirjoittamana. Jos ohjaaja/vastuuprofessori ei voi allekirjoittaa ja skannata lomaketta, voi hän lähettää sen liitetiedostona omasta sähköpostistaan suoraan Aleksanteri-instituuttiin. Osoite VIExpert / Aleksanteri-instituutti, PL 42, 00014 Helsingin yliopisto tai sähköposti hanna.o.peltonen at helsinki.fi.

 

Hakuaika syksyllä 2021 käynnistyviin opintoihin on päättynyt. Seuraava haku alkaa keväällä 2022.

Kevään 2021 opiskelijavalinnassa valitsemme noin 40 opiskelijaa erikoistumaan Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijoiksi. Valinnasta ilmoitetaan 20.5.2021 mennessä.

Yhteyshenkilö:
Hanna Peltonen
tel. +358 50 331 98 94
hanna.o.peltonen at helsinki.fi