Maisteritason opinnot

Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimukseen voi erikoistua monella tapaa. Aleksanteri-instituutti koordinoi 12 suomalaisen yliopiston muodostaman verkoston tuottamia VIExpert-asiantuntijaopintoja, joita voi suorittaa osin myös etäopiskellen, ja jotka sulautetaan osaksi oman kotiyliopiston tutkintoa. VIExpert on 20-vuotisen olemassaolonsa aikana kouluttanut useita satoja asiantuntijoita, joista moni on työllistynyt ministeriöihin tai politiikkaan. VIExpertin rinnalla käynnistyy vuonna 2018 Helsingin yliopiston kansainvälinen Master's Programme in Russian Studies -maisteriohjelma, ja tarjolla on myös suppeampi monitieteisen Venäjä-tutkimuksen moduuli.

Itäisen Keski-Euroopan, Balkanin ja Baltian tutkimusta samoin kuin Ukraina-opintoja voi opiskella niin kandidaatti- kuin maisterivaiheessakin.

Maisteritason opiskelijoille sopivat hyvin myös Helsinki Summer Schoolin puitteissa vuosittain järjestämämme vaihtuvateemaiset intensiivikurssit. Venäjän pääaineopiskelijoille järjestämme lisäksi kieliharjoittelujakson Tverin valtionyliopistossa