Ota yhteyttä

Aleksanteri-instituutti sijaitsee Helsingissä osoitteessa Unioninkatu 33. Olemme tutkimusinstituutti, jolla ei ole kiinteitä aukioloaikoja. Sovithan siis tapaamisen etukäteen. Tutkijoihin ja muihin asiantuntijoihin saa parhaiten yhteyden sähköpostitse. Ellet tiedä, ketä tavoittelet, ota yhteyttä palveluosoitteeseemme aleksanteri@helsinki.fi

Aleksanteri-instituutin 50 tutkijaa ja asiantuntijaa ovat perehtyneet Venäjän, itäisen Euroopan ja Euraasian alueen kysymyksiin laaja-alaisesti. Olemme käytettävissä kommentoimaan niin ajankohtaisia käänteitä kuin ajattomiakin aiheita suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Jos et löydä sopivaa asiantuntijaa, ota yhteyttä informaatikko Niina Intoon.

Onko sinulta hukassa tietty artikkeli tai kirja? Etsitkö pääsyä tieteellisen Venäjä-tiedon tai itäisen Euroopan tutkimuksen lähteelle? Tietopalvelumme palvelee sinua. Ota yhteyttä informaatikko Marko Tiaiseen

Aleksanteri-instituutissa voit erikoistua Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaksi kandidaattiopinnoista lähtien.

Helsingin yliopiston opiskelijat niin kandidaatti- kuin maisteriopiskelijatkin voivat opiskella erikoistua Itäisen Keski Euroopan, Balkanin ja Baltian tutkimukseen (IKEBB) tai monitieteisiin Ukraina-opintoihin. Opinnot ovat JOO-sopimuksella avoinna myös muille suomalaisten yliopistojen opiskelijoille. Ota yhteyttä koulutusohjelmajohtaja Jouni Järviseen tai koordinaattori Minna Orozaan.

Valtakunnalliseen Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen asiantuntijaopintokokonaisuuteen (VIExpert) voivat hakea kaikkien suomalaisten yliopistojen kandidaattivaiheen loppusuoralla olevat tai maisterivaiheen opiskelijat. Ota yhteyttä kokonaisuuden johtajaan Sirke Mäkiseen tai koordinaattori Hanna Peltoseen.

Instituutin koordinoimaan kansainväliseen maisteriohjelmaan Master's Programme in Russian Studies voi hakea kaksi kertaa vuodessa. Ota yhteyttä maisteriohjelman johtajaan Sari Autio-Sarasmoon.

 

Olemme osa Helsingin yliopiston tohtorikoulutusjärjestelmää ja mukana PYAM-ohjelmassa. Aleksanteri-instituutti koordinoi myös kansainvälistä FRRESH-jatkokoulutusverkostoa. Aleksanteri-instituutissa työskentelee jatko-opiskelijoita, jotka saavat rahoituksensa Helsingin yliopistolta, säätiöiltä tai tutkimushankkeista. Jos olet kiinnostunut jatko-opinnoista Venäjään tai itäiseen Eurooppaan liittyen, ota yhteyttä koulutuspäällikkö Ira Jänis-Isokankaaseen.

Etsitkö partneria tutkimushankkeeseen? Oletko hakemassa rahoitusta tutkimuksellesi, jonka haluaisit toteuttaa Euroopan suurimmassa Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen yksikössä? Ota yhteyttä johtaja Markku Kangaspuroon.

Teemme myös soveltavaa tutkimusta ja olemme käytettävissä erilaisiin selvityksiin ja raportteihin. Jos kaipaat vahvaa, tutkimuspohjaista alueasiantuntemusta hankkeeseesi, ota yhteyttä Markku Kangaspuroon.

Vuoden 2020 Aleksanteri-konferenssi on 21.-23.10. järjestettävä Eurasia and Global Migration. Ellet löydä etsimääsi tietoa konferenssin sivulta, ota yhteyttä kansainvälisten asioiden suunnittelija Eeva Korteniemeen.

Aleksanteri-instituutti sijaitsee vuonna 1848 valmistuneen venäläisen sairaalan keltaisessa, uusklassisessa rakennuksessa osoitteessa Unioninkatu 33 (Metsätaloa vastapäätä). Käynti instituuttiin on sisäpihan puolelta. Astu Unioninkadulta pihaan metalliportista ja käänny sitten oikealle päästäksesi sisäpihalle. Lasiovet pihan perällä johdattavat sinut perille. Jos ovet ovat lukossa, käytä ovipuhelinta. Varminta on soittaa vahtimestarille, numeroon A9.

Aleksanteri-instituuttiin on noin kymmenen minuutin kävely Helsingin rautatieasemalta. Jos tulet kauempaa, HSL Reittiopas tai Googlen karttapalvelu kertovat nopeimman reitin.