One Health Day 2021

November 3, 2021, marked the sixth annual One Health Day. Helsinki One Health and One Health Finland ry organized a public seminar at University of Helsinki Think Corner. The seminar, held in Finnish, was streamed live via UniTube and recorded.

Yhteistä terveyttä elinympäristöjen ehdoilla  TIedekulma 3.11. klo 17-19

Ihmisten, muiden eläinten ja ympäristön terveys on yhteinen. Viime aikoina julkisuudessa on ollut erityisesti maailmanlaajuinen, eläimistä ihmisiin levinnyt koronapandemia. Toisaalta ymmärrämme entistä paremmin läheisen luontokontaktin positiivisen vaikutuksen ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen. Ympäristöä tutkimalla voidaan myös seurata ja ennakoida muun muassa pandemioita.

Yhteisen terveyden illassa perehdytään tarkemmin erityisesti metsäluonnon hyvää tekeviin vaikutuksiin, puhtaaseen veteen kaiken elämän elinehtona, sekä yksilön valintojen merkitykseen antibioottiresistenssin hallinnassa. Illan juontaa Helsingin yliopiston lehtori ja tieteen popularisoija Mikael Niku ja lavalla on Helsingin yliopiston, Turun yliopiston, THL:n ja Luken tutkijoita ja asiantuntijoita. Lyhyiden esitysten jälkeen on aikaa keskustelulle ja yleisön esittämille kysymyksille.

Olet tervetullut joko paikan päälle tai striimin ääreen.

Milloin: keskiviikko 3.11.2021 klo 17–19

Missä: Tiedekulma & stream 

Tilaisuuden puhujat

Tarja Pitkänen, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto; johtava asiantuntija, THL
Ympäristöterveys ja vesivarojen merkitys tartuntatautien torjunnassa

Katariina Pärnänen, tutkijatohtori, Turun yliopisto
Antibioottiresistenssi ei ole vain sairaaloiden ongelma - miten yksilöiden valinnat vaikuttavat ja mikä on ympäristön rooli

Aki Sinkkonen, erikoistutkija, Luke
Terveyttä edistävän mikrobiston palauttaminen kaupunkitiloihin

Marja Roslund, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
Luontoaltistus päiväkodeissa tasapainottaa lasten puolustusjärjestelmän toimintaa

Järjestäjät

One Health Finland ry

Helsinki One Health -verkosto