Käytännön tietoa

COVID-19-pandemiasta johtuen Kriminologian päivät järjestään etäyhteyksien välityksellä. Tarkemmista käytännön järjestelyistä sekä osallistumisohjeista tiedotetaan osallistujia lähempänä konferenssia, minkä lisäksi vinkkejä osallistumiseen julkaistaan tällä sivulla. 

KÄYTÄNNÖN TIETOA ETÄKONFERENSSISTA

Konferenssi pidetään verkossa Zoomin kautta. Kaikki rekisteröityneet osallistujat saavat Zoom-kokouksen linkit ja salasanat järjestäjiltä ennen konferenssia. Älä jaa saamiasi Zoom-kokouksen linkkejä ja salasanoja kenellekään.

Suosittelemme Zoom-sovelluksen käyttämistä kokouksiin osallistumiseen. Voit kuitenkin osallistua myös Zoom-kokoukseen selaimella ilman Zoom-sovellusta. Huomaathan, että Zoomin selainversiolla on rajoitetut toiminnot ja se toimii parhaiten Google Chromessa. Kokousten Zoom-asiakasohjelma ja Zoom-mobiilisovellus ovat ladattavissa manuaalisesti täältä.

OSALLISTUJILLE

  • Valitse sisätiloissa siisti ja rauhallinen sijainti.
  • Käytä mahdollisuuksien mukaan langallista verkkoyhteyttä tietokoneellasi, jotta vältät näytön jumiutumisen tai varmista, että sinulla on vakaa ja suojattu Wifi-yhteys.
  • Käytä mieluiten erillistä mikrofonia tai kuulokkeita äänenlaadun parantamiseksi.
  • Ulkoinen verkkokamera parantaa videon laatua. Zoom toimii hyvin myös sisäänrakennetulla verkkokameralla.
  • Liity testikokoukseen etukäteen testataksesi kaiuttimia, mikrofoneja ja verkkokameraa.
  • Ennen kuin liityt kokoukseen, sulje kaikki tarpeettomat sovellukset ja sammuta kaikki ääni-ilmoitukset tietokoneellasi.
  • Kun liityt kokoukseen, käytä koko nimeäsi näyttönimenäsi.
  • Muista mykistää ääni ja kytkeä virta vain puhuessasi.
  • Sammuta videosi ja käytä sitä vain puhuessasi (ellei toisin ohjeisteta).
  • Noudata järjestäjien ohjeita kysymysten ja kommenttien esittämisestä istuntojen aikana.

ZOOM JA TIETOTURVA HELSINGIN YLIOPISTOSSA

Helsingin yliopisto käyttää Funet Miitti (Zoom) –palvelua, jonka tarjoaa CSC ja joka toteutetaan NORDUnetin kautta yhteistyössä muiden Pohjoismaiden kanssa. Palvelu toteutetaan Suomen lain ja eurooppalaisten tietosuojamääräysten mukaisesti. NORDUnet ei käytä Zoom-pilvitallennustilaa eikä Zoomilla ole pääsyä kokousten videoihin tai ääniin. Funet Miitin palvelukuvaus on julkinen. 

Huomaathan, ettei osallistumislinkkejä saa jakaa eteenpäin. Lisäksi pyydämme huomioimaan, ettei päivien esityksiä saa nauhoittaa tai kuvata ilman erillistä lupaa. Jos sinulla on kysyttävää asiasta, otathan yhteyttä päivien järjestäjiin sähköpostitse (kriminologia2021@helsinki.fi). 

 

 

 

 

# Kriminologia2021

Logo of Twitter